Lielbritānijā izveidoja iepazīšanās portālu govīm un vēršiem

foto: 1tv.ru
foto: 1tv.ru

Iepazīšanās portāli ir ļoti populāri mūsdienās, un kā redzams tie nav paredzēti tikai cilvēkiem. Lielbritānijas lopkopēju apvienība ir izveidojusi „iepazīšanās portālu” mājdzīvniekiem, ziņo portāls newsbang.net.

Portāli „Webmate” un „Bullselector” sniedz zināmu ieguldījumu fermeru darbā, jo saimnieki var atrast ideālu vērsi savām govīm, lai būtu veselīgi pēcnācēji. Portālā katrai govij ir sava anketa, kurā norādīta informācija par viņas raksturu, izskatu, svaru un citiem parametriem.
„Tas skan kā joks 1.aprīlī, bet īstenībā tāda veida portāli sniedz lielu palīdzību fermeriem. Lopkopēji ļoti uztraucas par saimniecības attīstību, ar šo portālu palīdzību saimnieki izvēlas sev izdevīgāko variantu, lai saimniecībā būtu veseli pēcnācēji,” paziņoja viens no portāla dibinātājiem, Lūsija Andrevs. Lielbritānijā tas nav pirmais iepazīšanās portāls dzīvniekiem, 2011.gadā bija dibināts iepazīšanās portāls suņiem.

„Vēršu izvēle savām govīm ir ļoti svarīgs uzdevums. Šeit skata ne tikai vizuālos parametrus, bet arī veselības stāvokli. Pateicoties portālam, fermeri ir pārliecināti, ka govīm dzims veseli pēcnācēji,” pateica portāla dibinātāja. Uz doto momentu portālā ir reģistrēti vairāk par pusmiljonu liellopu pāru.


Написать комментарий