VP Latgales reģionālās pārvaldes vadītājs: Cietokšņa iedzīvotājiem nav jābaidās no kaimiņniecības ar policistiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, 2011.gada oktobrī Daugavpils cietoksnī tika uzsākta ēku rekonstrukcija, kuras nākotnē izmantos Valsts policijas Latgales reģionālā pārvalde, - tika rekonstruētas divas administratīvās ēkas un uzcelta īslaicīgas aizturēšanas izolatora ēka, kas izmaksāja teju 10 miljonus latu.

Īslaicīgas aizturēšanas izolators, kuru atzina par pirmo šāda veida aprīkoto iestādi Austrumeiropā, tika svinīgi atklāts šā gada janvārī, savukārt divas pārējās ēkas sola nodot ekspluatācijā aprīlī.

Rotko mākslas centrā nesen notikušajā diskusijā par Daugavpils cietokšņa attīstību tika runāts par to, kādas vēl ēkas savām vajadzībām varētu izmantot dažādas Latvijas ministrijas, jo arhitektūras pieminekļa maksimālā izmantošana palīdzētu sakārtot tā infrastruktūru.

Pēc Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes priekšnieka Jura Pastara domām, ir labi, ka pavisam drīz Cietoksnī dzīvos un strādās ap 200 policistu. Viņi tiks nodrošināti ar darbu, kā arī rūpēsies par kultūras pieminekļa saglabāšanu.

„Izņemot ēku remontdarbus, jāatrisina arī citi jautājumi, piemēram, jānodrošina droša ceļu satiksme, jo, izbraucot pēc izsaukuma, policijas automašīnas brauc ļoti ātri. Bijām spiesti atteikties no ieceres izveidot cietoksnī Policijas koledžas Latgales filiāli, netiks uzcelts arī iecerētais helikoptera laukums, toties tiek plānoti piegulošās teritorijas apzaļumošanas darbi un sporta kompleksa iekārtošana”, - pastāstīja Juris Pastars.

Uz jautājumu, vai vietējie iedzīvotāji neuztrauksies par kaimiņniecību ar policistiem, Latgales reģionālās pārvaldes vadītājs teica, ka policija mūsu valstī nav represīvā rakstura iestāde, tāpēc iedzīvotājiem nav jābaidās. Galvenais mērķis ir drošības un kārtības nodrošināšana, un pastāvīga policistu klātbūtne liks vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem justies droši.

Juris Pastars ir pārliecināts, ka policija un vietējie iedzīvotāji Cietoksnī dzīvos draudzīgi, pateicoties Valsts policijas klātbūtnei, sievietes un bērni varēs mierīgi pastaigāties vakaros. Turklāt, sekojot ES piemēram, administratīvās ēkas varētu būt pieejamas apskatei un apmeklētāju ekskursijām.

Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kurš nesen apmeklēja mūsu pilsētu, ziņoja, ka Daugavpils cietokšņa teritorijā tiek plānots izveidot Kriminālistikas laboratoriju.
 


Написать комментарий