Izsludina vakanci uz pasaules apceļotāja amatu

foto: yaturistka.ru
foto: yaturistka.ru

2000 eiro – šādu mēnešalgu viena gada garumā piedāvā zīmols Havana Club, kas izsludinājis pieteikšanos starptautiskam projektam Gap Year. Tiesa gan, vakance tikai viena, turklāt uz to var pretendēt kandidāti no 20 pasaules valstīm.

Konkursa uzvarētāja darba pienākumos ietilps apceļot pasauli un par redzēto un piedzīvoto ziņot savā blogā. Uzvarētājs saņems ne tikai algu, bet arī viņam tiks apmaksāta ceļošana un dzīvošana dažādās pasaules vietās.

Lai piedalītos konkursā uz izsludināto vakanci, dalībniekam jābūt komunikablam un ar vēlmi iesaistīties jaunos, nezināmos piedzīvojumos. Konkursa uzvarētājam jāpiemīt prasmei piedzīvoto izklāstīt blogā cilvēkiem visā pasaulē, tādējādi kandidātam brīvi jāprot angļu valoda, turklāt jābūt vismaz 18 gadu vecam.

Kandidātu atlase notiks trīs kārtās, no kurām pirmā ir vizītkartes sagatavošana. Interesentiem jāizveido 30–60 sekunžu garš videofails, kas augšupielādējams portāla Draugiem.lv Havana Club profilā līdz 2013. gada 1. martam. Video materiālā kandidātiem jānorāda savs vārds, uzvārds un valsts, kurā konkursa dalībnieks dzīvo (konkursa pirmā kārta notiek vienlaikus visā pasaulē), kā arī jāsniedz atbildes uz šādiem jautājumiem: kuras trīs lietas viņš noteikti ieliktu savā ceļojuma somā un kāpēc; kuras trīs lietas viņš pilnīgi noteikti neņemtu līdzi ceļojumā, ja uzvarētu konkursā, un kāpēc; jāpamato, kādēļ tieši viņam jāuzvar šajā konkursā. Havana Club zīmola vadītāja Aiga Dakule norāda: «Projekts ir unikāls ar to, ka piedāvā ne tikai ceļošanas iespēju, bet arī daudz jaunu prasmju apgūšanu dažādās pasaules vietās. Piemēram, Kubā uzvarētājs mācīsies kokteiļu jaukšanas mākslu, savukārt Tokijā – DJ iemaņas lielākajos naktsklubos, Parīzē – franču valodu.»

Pēc visu pirmās kārtas dalībnieku izvērtēšanas seši Latvijas pretendenti tiks aicināti uz darba intervijām – trīs no viņiem būs žūrijas atlasīti kandidāti, savukārt trim dalību individuālajās intervijās nodrošinās Draugiem.lv lietotāju balsojums. Intervijas norisināsies šā gada 28. martā, un tās notiks angļu valodā, savukārt viens to rezultātā izvēlētais Latvijas finālists dosies apmaksātā piecu dienu ilgā ceļojumā uz Havanu, kur piedalīsies konkursa vispasaules finālā. Tajā katras valsts uzvarētājam būs jāveido neliels videomateriāls par Havanu un to, kas Kubas galvaspilsētu padara par tik spilgtu un izcilu vietu. Videodarbus vērtēs žūrija, izvēloties vienu uzvarētāju, kurš turpmāko gadu ar Havana Club atbalstu apceļos pasauli.

Uzvarētāja pirmā pieturvieta jau šā gada jūlijā būs ruma Havana Club dzimtene Havana. Pēc krāšņās pieredzes Kubā viņš ceļos uz Londonu, kur piedalīsies Notinghilas karnevālā, savukārt septembri pavadīs Barselonā, kur festivāla Festa Major de Gracia – nedēļu gara kultūras, mūzikas un mākslas piedzīvojuma – laikā mitināsies kādā vietējā ģimenē.

Rudenī ceļotājs mitīs Berlīnē mākslinieku komūnā un piedalīsies tās ikgadējā mākslas forumā – Art Forum Berlin. Savukārt pēc tam veiksminiekam būs iespēja doties tūrē kopā ar džeza apvienību, apmeklējot Toronto, Vankūveru un Niagāras ūdenskritumu, savukārt decembris tiks pavadīts Japānā. Uzsākot 2014. gadu, ceļotājs nokļūs Austrālijā, apmeklējot vienu no dinamiskākajām pilsētām šajā pasaules daļā – Melburnu, kur būs iespēja baudīt Austrālijas tradicionālos ēdienus un šā kontinenta ikdienu.

Savukārt pašā karstākajā karnevālu sezonā ceļojumu blogeris nokļūs Riodežaneiro, turklāt uzvarētājam būs iespēja dzīvot un strādāt tās pašā sirdī, taču vienlaikus iepazīt arī pilsētas otru pusi – graustu rajonus (favelas). Galvu reibinošai un krāšņai pieredzei Brazīlijā sekos Valparaiso pilsēta Čīlē, kas pazīstama ar ielu mākslu un grafiti, savukārt tālāk ceļš vedīs uz Buenosairesu, kurā uzvarētājam tiks dota iespēja pilnveidot savas fotografēšanas prasmes.

Pavasarī ceļotājs atgriezīsies Eiropā, apmeklējot Parīzi. Ekspedīcija noslēgsies ar leģendāro Transsibīrijas ekspresi, kurā blogeris dosies no Maskavas līdz pat Pekinai.


Написать комментарий