Šķirošanas līnijas apspriešanas ietvaros Daugavpilī saņemts pusotrs tūkstotis anketu

Šā gada 11.februārī noslēdzās Atkritumu šķirošanas līnijas publiskā apspriešana. 24.janvārī notika Atkritumu šķirošanas līnijas Dunduru ielā 13a, Daugavpilī, būvniecības ieceres prezentācija.

Kārtējās preses konferences gaitā Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova paziņoja, ka apspriešanas pēdējā dienā plkst.11:00 tika saņemtas 1 776 anketas, kurās pilsētnieki izteica savas domas.

S.Krjukova paziņoja, ka pagaidām nevar teikt, cik daudz iedzīvotāju savās anketās atbalstīja projektu un cik daudz neatbalstīja. Lai izdarītu secinājumus, visas anketas jāreģistrē, datu bāzē jāatzīmē respondentu viedokļi un to pamatojums.

MK noteikumi paredz, ka informāciju Domes deputātiem, kuri pieņems lēmumu, var sagatavot triju mēnešu laikā no publiskās apriešanas sākuma. Departaments plāno izmantot maksimālo termiņu, lai ņemtu vērā katra apspriešanas dalībnieka viedokli, ievadītu informāciju sistēmā, kā arī apkopotu speciālistu slēdzienus, mutiski un elektroniski saņemto informāciju, plašsaziņas līdzekļos publicēto, sapulču laikā saņemtos ieteikumus utt.

Savukārt pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova paziņoja, ka pie viņas vērsās divi cilvēki, kuri, pēc viņas vārdiem, varētu būt tie, kuri deleģē Ruģeļu mikrorajona iedzīvotājus iestāties pret būvniecību. Tikšanās laikā kļuva skaidrs, ka viņu izteiktās pretenzijas ir tikai vārdi, kuriem nav pamatojuma, paziņoja Ž.Kulakova, piebilstot, ka tikšanās gaitā tika nolemts pieaicināt speciālistus un šonedēļ kopā vēlreiz apspriest šo jautājumu.

Nobeigumā S.Kjukova atkārtoti paskaidroja, ka nav runas par atkritumu pārstrādes rūpnīcu, bet par šķirošanas līniju, kura neparedz izejvielu glabāšanu, bet to nodošanu pārstrādei. Projekts paredz ES līdzekļu un privātkapitāla piesaisti līnijas būvniecībai.


Написать комментарий