Šogad Daugavpils reģionālajā slimnīcā no gripas ārstējies 231 cilvēks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

11.februārī notikušajā kārtējā preses konferencē Daugavpils pilsētas domē piedalījās arī Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Aivars Zdanovskis, kurš informēja par gripas aktivitāti Daugavpilī.

A.Zdanovskis paziņoja, ka šogad vērojams augsts saslimstības līmenis. Monitoringa dati liecina, ka pagājušajā nedēļā saslimstības līmenis nedaudz samazinājās, tomēr joprojām ievērojami pārsniedz epidemioloģisko slieksni. Saslimstības līmeņa samazināšanās nenozīmē, ka gripa atkāpjas, jo epidēmija parasti ilgst 4-6 nedēļas, tādēļ šonedēļ un nākamnedēļ epidemioloģiskais slieksnis tiks pārsniegts, atzīmēja A.Zdanovskis.

Šogad vērojamas dažāda veida ar gripu saistītas komplikācijas, bet gripas slimnieku nāves gadījumi Daugavpilī nav bijuši. Laika posmā no 14. līdz 21.janvārim DRS Infektoloģijas nodaļā bija ievietoti 9 pacienti, tostarp 5 bērni, no 21. līdz 27.janvārim – 40 (20 bērni), no 27.janvāra līdz 4.februārim – 61 pacients, tostarp 41 bērns, no 4. līdz 10.februārim – 65 pacienti, tostarp 35 bērni. Pašlaik no gripas tiek ārstēti 50 pacienti, kopumā šajā laikā posmā no gripas tika ārstēts 231 cilvēks, tostarp 138 bērni.

Tradicionālo komplikāciju vidū (44 pneimonijas gadījumi) šogad vērojamas ar haimorītu saistītas komplikācijas, ziņoja slimnīcas vadītājs. A.Zdanovskis atzīmēja, ka epidēmija ir sasniegusi savu augstāko punktu, tomēr slimnīcā ir pietiekami daudz resursu, lai tiktu ar to galā.
 


Написать комментарий