Pasākumā „Bļīnu trikmīņs” piedalās arī Rēzeknes Augstskolas pārstāvji

foto: atputasbazes.lv
foto: atputasbazes.lv

Rēzeknes Augstskolas (RA) Dizaina un amatniecības katedra saņēma uzaicinājumu 8. februārī piedalīties Rēzeknes pilsētas kultūras nama rīkotajā pasākumā „Bļīnu trikmīņs”, informē portāls latgale.lv.

Studentiem un docētājai Nellijai Kivkucānei studiju kursa „Uzturs un uzturzinību mācīšanas metodika” ietvaros tas bija īsts izaicinājums piedalīties kopā ar Austrumlatgales Profesionālās vidusskolas ēdināšanas servisa audzēkņiem blīņu cepšanas meistarklasē.

Īsā laikā 1. un 2. kursa studenti kopā ar docētāju sagatavoja aktivitāti, kas ļāva pašiem pārliecināties par komandas darba priekšrocību, par katra individuālās radošuma izpausmes iespējām, kā arī gūt vērtīgu pieredzi uzņēmības un uzdrīkstēšanās iemaņu veidošanā. Protams, neizpalika arī rūpīgs organizatoriskā darba veikums, lai mūsu aktivitāti spētu novērtēt pasākuma dalībnieki.

Un gandarījumu sagādāja interese gan par pašu meistarklases procesu, gan arī degustēšanas laikā uzdotie jautājumi par receptēm. Mūsu galvenais uzdevums bija kopīgi radītās idejas koncepciju realizēt praktiski. Pasākuma temats sasaucās ar mūsu vēlmi sajust ātrāk pavasara elpu – par to liecināja pirmie izspraukušies smalkie ziedi, kas tika cepti un veidoti krāsainās rozetēs plāno pankūku veidā.

Krāsas un krāsainība, ko pavasarī mēs tik īpaši sajūtam katrā sīkā, tikko izplaukušā, augā un ziedā. Šeit mums palīdzēja gan izvēlētie stikla trauki, gan krāsainie ievārījumi, sāļie pildījumi, gan arī radošais uzstādījums, kas pievērsa interesentu uzmanību. Analizējot paveikto, studenti secināja, ka kopīgi paveiktais darbs ir motivācija turpmākajā studiju procesa īstenošanā, kur teorētiskās zināšanas var realizēt praktiski dzīvē.


Написать комментарий