Daugavpils jauniešiem arī šovasar būs iespēja saņemt atalgotu darbu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta vecākā jaunatnes lietu speciāliste Irēna Ivanova portālam Gorod.lv paziņoja, ka Daugavpils pilsētas domes nodarbinātības programma dod iespēju saņemt atalgotu darbu vasarās laikā visiem pilsētas skolēniem.

Minētā programma ir ļoti populāra jauniešu vidū, tajā piesakās jaunieši vecumā no 13 līdz 19 gadiem, arodskolu nestrādājošie studenti līdz 19 gadiem un pusaudži no 13 līdz 19 gadiem, kas dotajā laikā nemācas un nestrādā, un kam ir deklarēta dzīvesvieta Daugavpilī. Diemžēl šogad jauniešiem tiks piedāvāts mazāks darba vietu skaits (1025), nekā pērn (1068). Ivanovas kundze paskaidroja šo faktu ar to, ka minimālā darba likme esot paaugstināta, bet programmas finansējums palicis iepriekšējā līmenī.

Neskatoties uz to, jauniešiem būs iespēja divu nedēļu laikā strādāt kā palīgstrādniekiem astoņos pilētas uzņēmumos. Pusaudžiem no 13 līdz 14 gadiem reģistrācija sāksies 2013.gada 2.aprīļa. Skolu sociālie pedagogi pieņems iesniegumus no vecākiem līdz 26.aprīlim.

Reģistrācija uz darbu vasaras periodā pusaudžiem no 15 līdz 19 gadiem notiks tāpat, ka pagājušā gadā, elektroniski – Jaunatnes departamenta mājas lapā www.jaunatne.daugavpils.lv no 2. līdz 28.martam. Tiem, kam nebūs tādas iespējas, 9.martā no 12:00 līdz 16:00 un 11.-15.martā Departamenta darba laikā būs piedāvāta iespēja reģistrēties klātienē Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamentā.

Jāpiebilst, ka pieteikumus pieņems rindas kārtībā, bez konkursa, tāpēc jauniešiem jāizlemj par to, vai viņi vēlas strādāt vasaras laikā un jāpasteidzas ar pieteikuma iesniegšanu.


Написать комментарий