Ātro kredītu ņēmēji pozitīvāk noskaņoti pret aizņemšanos

foto: jurmalasnedela.lv
foto: jurmalasnedela.lv

Iedzīvotāji, kas jau iepriekš saskārušies ar ātro kredītu pakalpojumu izmantošanu un apmierinājuši savu vajadzību pēc ātri un viegli pieejamiem naudas līdzekļiem, pauž ievērojami pozitīvāku attieksmi pret ātro kredītu sniedzējiem.

Tā secināts pētījumu kompānijas TNS februāra sākumā veiktajā aptaujā, kuras mērķis bija noskaidrot, kāda ir Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju attieksme pret ātrajiem aizņēmumiem un kāda ir sabiedrības nostāja pret ātro kredītu sniegšanas uzņēmumiem.

Kopumā ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vidū vecumā no 18 līdz 55 gadiem dominē visai negatīva nostāja pret ātro kredītu sniedzējiem – 65% pauž drīzāk vai ļoti noraidošu attieksmi, bet tikai piektā daļa iedzīvotāju – 20%, izsakās pozitīvi.

Savukārt vairāk nekā puse iedzīvotāju (57%) no tiem, kas iepriekš veikuši ātro kredītu aizņēmumus, pauž pozitīvu attieksmi pret kredītu sniedzējiem. Savukārt to iedzīvotāju vidū, kas iepriekš ātros kredītus nav izmantojuši, pozitīvi noskaņoto ir tikai 9%. Turklāt ir novērojama tendence, ka - jo biežāk cilvēks aizņemas, jo pozitīvāka attieksme viņam ir pret ātro kredītu sniedzējiem un šo pakalpojumu kopumā, secināts aptaujā.

Neraugoties uz sabiedrībā pastāvošo attieksmi, ātro kredītu pakalpojumi ir visai pieprasīti Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vidū – 2013. gada sākumā gandrīz ceturtā daļa jeb 24% iedzīvotāju 18 – 55 gadu vecumā norāda, ka ir jebkad izmantojuši ātro/mazo kredītu pakalpojumus. Regulāri, t.i. vairākas reizes gadā, aizņemas gandrīz puse jeb 46% no ātro kredītu pakalpojumu lietotājiem.

Salīdzinoši aktīvāk aizņēmumu veicēji ir jaunieši 18 – 22 gadu vecumā (34% ir veikuši aizņēmumus), savukārt mazāk ātros kredītus izmanto iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 55 gadiem (19%), atzina TNS finanšu nozares pētījumu eksperte Ilva Pudule.


Написать комментарий