ASV tiesas namā notika apšaude

foto: apollo.lv
foto: apollo.lv

ASV Delavēras štata Vilmingtonas pilsētas tiesas namā nezināmais veica apšaudi, dzīvību zaudējušas divas sievietes un ievainotas vēl trīs personas, ziņo portāls briansk.ru.

Viena no nogalinātajām sievietēm ir uzbrucēja sieva, ar kuru viņš izšķīries. Pilsētas mērs Deniss Viljams paziņoja, ka šāvējs ir nogalināts, jo viņš nepildīja policijas norādījumus un sāka apšaudīt policijas darbiniekus. Par šaušanas motīviem pagaidām ziņu nav.
Vīrietis uzsāka apšaudi pirmdienas rītā tiesas namā. Pēc incidenta tiesas nams bija slēgts un apkārt tam dežūrēja policijas darbinieki, ātrās palīdzības mašīna un ugunsdzēsēji, ziņo BBC.

Pēdējā laikā ASV tāda veida apšaudes nav retums, jo ASV Konstitūcijas otrais labojums garantē personām tiesības brīvi nēsāt un iegādāties šaujamieročus. Pēdējais incidents bija fiksēts 10.februāri, kad nezināmais uzsāka apšaudi karnevāla laikā. Divas sievietes un divi vīrieši cieta incidenta laikā. Viena no apšaudē cietušā stāvoklis tiek atzīmēts kā kritisks.

Kad karnevāla dalībnieki izdzirda šāvienus, pasākuma apmeklētāju vidū sākās panika. Gājiens bija apstādināts, un policijas darbinieki aplenca notikuma vietu. Policija meklē šāvēju un skaidro noziedzīgā nodarījuma motīvus.

14.decembrī Konektikutas štatā apšaudes rezultātā gāja bojā 20 bērni un seši pieaugušie. Apšaudi veica 20 gadīgais Ādams Lenzs. Šis incidents krasi mainīja cilvēku uzskatus par Konstitūcijas otrā labojuma grozīšanu, šis notikums satrauca visus valsts iedzīvotājus.

Šaujamieroču pielietošana sabiedriskajās vietās un skolās pieaug, tas izsauc plašu rezonansi sabiedrībā. ASV prezidents Baraks Obama piesauca Kongresu izstrādāt likumprojektu, kurš padarītu stingrākas normas šaujamieroču pārdošanā un iegādāšanā. 


Написать комментарий