Naujenes Kultūras centrā notika pirmā latgaliešu kopas tikšanās

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Naujenes Kultūras centra direktore Olga Kuzmina portālam Gorod.lv paziņoja, ka pagājušajā nedēļā, 6.februārī, notika pirmā latgaliešu kopas tikšanās „Sirdī asu latgalīts!”, kura pulcēja lielu interesentu skaitu.

15 latgalieši bija pulcējušies, lai apvienotos un kopā izzinātu, apkopotu un dalītos savā pieredzē par latgaliešu tradīcijām, paražām un kultūru, jo, neskatoties uz to, ka pasākuma dalībnieki bija Naujenes pagasta iedzīvotāji, vairākums no viņiem dzimis citās Latgales vietās un ir dažādu tradīciju un paražu nesēji.

Jāatzīmē, ka latgaliešu kopas tikšanās ierosinātājas ir Anna Botore un Terēzija Bule, kurām ir daudz ideju, kā varētu attīstīt kopu, sazinoties savā starpā dzimtajā valodā, dziedot tradicionālās dziesmas un labi pavadot laiku, kā arī stāstot par savu kultūru jauniešiem. Nākamā tikšanās reize būs 20.februāri, un tās gaitā kopa gatavosies prezentēt latgaliešu paražas Lieldienu svinēšanā blakusesošo skolu audzēkņiem.

Jāpiebilst, ka pasākumā piedalījās īpašais viesis – grupas „Baltie Lāči” vokālists Andris Baltacis, kas šo entuziasma pilno pēcpusdienu piepildīja ar burvīgām latgaliešu dziesmām.


Написать комментарий