Nedēļas laikā Daugavpilī reģistrēti 739 pirmklasnieki: visās pilsētas skolās būs pirmā klase

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmās topošo pirmklasnieku reģistrācijas nedēļas laikā Daugavpilī reģistrēti 739 bērni, informēja Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Pamatojoties uz šo informāciju, var secināt, ka nākamajā mācību gadā visās Daugavpils skolās būs pirmās klases un var plānot gaidāmo mācību gadu.

Pa vienai pirmajai klasei ir iekomplektēts J.Raiņa 6.vidusskolā, 11., 12., 17.vidusskolā, J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzijā, Vienības pamatskolā. Divas pirmās klases iekomplektētas Krievu vidusskolā-licejā un Saskaņas pamatskolā, un vairāk skolēnu šīs skolas nevar uzņemt. Divas pirmās klases būs Centra vidusskolā, 9., 10., 15., 16.vidusskolā – tās var iekomplektēt pa vēl vienai klasei, ja būs interesenti. Trīs pirmās klases jau ir 3.vidusskolā.

Šogad pirmklasnieku reģistrācija notiek kopējā sistēmā un reģistrēto bērnu skaits atspoguļo reālo situāciju, jo neviens bērns nav reģistrēts dažās skolās vienlaicīgi. Visdrīzāk, tuvākajā laikā tiks reģistrēti vēl ap 100 bērniem.

Pēc M.Isupovas vārdiem, 2012.gadā skolas gaitas uzsāka 814 pirmklasnieki, 2011.gadā – 784. Statistikas dati liecina, ka tendence ir pozitīva un nākamgad un vēl pēc gada pirmklasnieku skaits pieaugs, ja bērni netiks izvesti no pilsētas.

Līdz 15.februārim var izmantot pirmklasnieku reģistrācijas priekšrocības, līdz 15.martam visi vecāki saņems atbildes no skolām par to, vai bērns ir pieņemts. Reģistrācija notiks līdz 28.februārim, tomēr izņēmuma kārtā bērnus varēs reģistrēt līdz 30.augustam.


Написать комментарий