IZM un Daugavpils Universitāte parakstīja sadarbības memorandu

foto:izm.izm.gov.lv
foto:izm.izm.gov.lv

2013. gada 7.februārī Izglītības un zinātnes ministrijā memorandu par sadarbību, īstenojot reformas augstākajā izglītībā, parakstīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis.

Memoranda prioritārais uzdevums ir nodrošināt reformu augstākajā izglītībā saskaņotu un efektīvu ieviešanu, par reformu mērķiem atzīstot studiju un zinātniskās darbības kvalitātes paaugstināšanu, augstākās izglītības un zinātnes sektora konsolidāciju, efektīvu resursu izmantošanu un augstākās izglītības un zinātnes internacionalizāciju un starptautiskās konkurētspējas paaugstināšanu.

Pēc A.Barševska vārdiem, memoranda parakstīšana starp Daugavpils Universitāti un Izglītības un zinātnes ministriju iezīmē jaunu ēru abu partneru attiecībās. Rektors cer uz konstruktīvu sadarbību, jo memorandā minētās reformas esot nepieciešamas.

Parakstot memorandu, puses apņemas veikt nepieciešamās darbības, lai īstenotu tajā iekļautos uzdevumus un principus, kā arī gādājot par to, lai nodrošinātu valsts iedzīvotājiem augstākās kvalitātes līmeņa izglītību.


Написать комментарий