Dagdas novada iedzīvotāji ir aicināti piedalīties donoru dienā

foto: vienotiba.lv
foto: vienotiba.lv

Trešdien, 13.februārī, no plkst. 9.00 līdz 12.00 visi Dagdas novada iedzīvotāji ir aicināti piedalīties donoru dienā, kas notiks Dagdas kultūras nama telpās. Asinis ziedot ir lūgti visu grupu asins donori!

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) izsaka sirsnīgu pateicību visiem Dagdas novada donoriem par viņu ieguldījumu asins donoru kustībā, tādējādi sniedzot iespēju daudziem saglabāt veselību un dzīvību! 2012. gadā uz Dagdu VADC Latgales filiāle organizēja vienu izbraukumu. Tā laikā asinis ziedoja 76 donori. Īpašs prieks par 24 jaunajiem Dagdas novada donoru kustības biedriem, kuri 2012. gadā asinis ziedoja pirmo reizi mūžā!

VADC atgādina, ka par donoru var kļūt vecumā no 18 – 65 gadiem. Donora svaram jābūt virs 50 kg. Pirms asins ziedošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Asins došana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba, liela emocionāla pārdzīvojuma. Pirms asins ziedošanas vēlams lietot veselīgu uzturu un daudz šķidruma. Nedrīkst lietot treknus ēdienus asins došanas un iepriekšējā dienā. Neēdis cilvēks asinis nevar nodot.

Pēc asins ziedošanas donors saņem naudas kompensāciju 3 LVL pusdienām. Tāpat saskaņā ar Darba likuma 74.pantu, iepriekš paziņojot darba devējam, donors saņem atlīdzību par attaisnotu darba kavējumu, un nākamajā dienā pēc asins ziedošanas viņam ir tiesības uz atpūtas dienu, par ko tiek saglabāta noteiktā darba alga. Darbiniekam un darba devējam vienojoties, šo atpūtas dienu var piešķirt citā laikā.
 


Написать комментарий