Nacionālā apvienība atļauj Jaunzemei-Grendei runāt krieviski

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Kultūras ministres Žanetes Jaunzemes-Grendes partijas biedri, pat visradikālāk noskaņotie, neredz neko sliktu, ja Tolstoja un Puškina dzimtenē viņa atcerās krievu valodu un brīvi šajā valodā sarunājas.

Kā portālu "freecity.lv" informēja "Visu Latvijai-TB/LNNK" deputāts Jānis Dombrava, tā ir cieņas apliecināšana citai valstij. Šajā gadījumā tā ir Krievija.

Kopš nacionālās apvienības pārstāve Žanete Jaunzeme-Grende ir kultūras ministre, viņa principā nerunā krievu valodā. Liels pārsteigums bija portāla "freecity.lv" korespondentam, kad viņš Maskavas Lielajā teātrī izdzirdēja kā kultūras ministre labā krievu valodā tērzē ne tikai ar pieņemšanas viesiem, bet arī ar žurnālistiem.

Komentēt partijas disciplīnas pārkāpumu portāls aicināja Nacionālās apvienības pārstāvi, Saeimas depurtātu Jāni Dombravu, kurš pēdējā laikā ir izteicis vairākus skadalozus paziņojumus. Tajā skaitā, izsauca uz dueli Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, vainoja ārlietu ministriju kalpošanā Krievijai, kā arī viņš bijai vienīgais koalīcijas pārstāvis, kurš nobalsoja pret eiro.
Komentējot Žanetes Jaunzemes-Grendes spēju sarunāties dažādās valodās, Dombrava teica: "Ja ministrs, deputāts, vai kāds cits cilvēks ārzemēs sāk runāt citā valodā, tas liecina tikai par to, ka viņš ciena šo valsti. Mūsu partijas pozīcija vienmēr bijusi tāda, ka ar vietējiem iedzīvotājiem un žurnālistiem, neskatoties uz to, saprot viņi latviešu valodu, vai nesaprot, ir jārunā valsts valodā. Savukārt ārpus valsts, ar citu valstu viesiem, protams, ka var runāt arī svešvalodā," teica Dombrava.

Uz jautājumu, kā viņš kopumā vērtē Žanetes Jaunzemes-Grendes darbu, Dombrava atbildēja: "Vienmēr var vēlēties kaut ko vairāk. Problēmas ar komunikāciju viņai, diemžēl, ir bijušas, bet ceru, ka atrisinājums tiks rasts."


Написать комментарий