Pacientiem ar akūtām sāpēm ieteica izsaukt ātros, nevis doties uz slimnīcu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, neviens nav pasargāts no slimībām. Portāla Gorod.lv redakcijā vērsās kāds pilsētnieks un pastāstīja, ka kādā vakarā sajuta akūtās sāpes vēderā.

Jaunais cilvēks nolēma, ka tas pāries pats no sevis un pie ārsta negriezās. Tomēr sāpes nemazinājās un viņš aizbrauca uz slimnīcu.

Daugavpils reģionālās slimnīcas pieņemšanas nodaļā, neskatoties uz sāpēm un medicīnisko apdrošināšanu, pacientu neapskatīja, paskaidrojot, ka pastāv noteikumi, saskaņā ar kuriem par medicīnisko apskati jāmaksā 10 lati. Jaunajam cilvēkam nebija līdzi naudas, tāpēc, nesagaidot ārstu palīdzību, viņš devās mājās.

Mājās viņam kļuva ļoti slikti, viņš izsauca ātro palīdzību, kura nogādāja viņu uz slimnīcu. Tiesa, šoreiz pacientu apskatīja un pēc ultrasonogrāfijas norīkoja uz operāciju, kura tika veikta dienu agrāk, jo pacienta veselība bija apdraudēta. Pašlaik jaunā cilvēka stāvoklis ir apmierinošs, viņš joprojām atrodas slimnīcā, jo ir komplikācijas.

Portāls Gorod.lv lūdza DRS vadītāju Aivaru Zdanovski komentēt notikušo. „Saskaņā ar esošajiem noteikumiem slimnīcā tiesām tiek uzņemti pacienti ar ārsta norīkojumu vai ātrās palīdzības nogādātie pacienti. Ja cilvēks pats ierodas slimnīcā, viņam jāapmaksā gan apskate, gan izmeklējumi un citi medicīniskie pakalpojumi. Apdrošinātāji ir gudri un viltīgi, tādēļ pacienta apdrošināšana ir spēkā tikai ārsta norīkojuma gadījumā. Ir arī ļoti dārgas apdrošināšanas, kuras var izmantot bez ārsta norīkojuma, bet diez vai mūsu pacientiem ir šāda veida apdrošināšanas.

Taču slimnīcas ārsti sniedz palīdzību pacientiem ar akūtām sāpēm, bet, ja cilvēks negriežas pie mediķiem uzreiz, bet gaida vairākas dienas, tas nozīmē, ka viss nav tik slikti”, - paskaidroja DRS vadītājs.

Lai nenonāktu līdzīgajā situācijā, aicinām pilsētniekus negaidīt, kamēr viss pāries pats no sevis, bet izsaukt ātro palīdzību un saņemt kvalificētu medicīnisko palīdzību. Lai jums laba veselība!
 


Написать комментарий