Latvijā šodien "Ēnu diena"

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Trešdien notiek ikgadējā karjeras izglītības akcija "Ēnu diena", kuras laikā jaunieši no visas Latvijas iepazīs dažādu profesiju ikdienu vairāk nekā 510 uzņēmumos un iestādēs.

"Junior Achievement - Young Enterprise Latvija" ("JA-YE Latvija") informē, ka akcijā "Ēnu diena" par darbinieka "ēnu" var kļūt ikviens 1.-12.klases skolēns. Jaunieši ir izvēlējušies ''ēnot'' dažādu profesiju pārstāvjus, tostarp arī politiķus. Ministru prezidenta Valda Dombrovska darba gaitām līdzi sekos pieci skolēni. Savas "ēnas" būs arī valdības ministriem.

Savukārt "Ēnu dienā" Saeimā parlamenta deputātus un darbiniekus ''ēnos'' 156 skolēni un studenti no dažādām Latvijas vietām. "Ēnu dienas" akcijā piedalās arī Rīgas domes mērs Nils Ušakovs, viņa darba ikdienā ielūkoties varēs pieci skolēni. Savukārt visiem pārējiem skolēniem, kas bija pieteikušies ''ēnot'' Ušakovu, šāda iespēja būs ceturtdien, 14.februārī.

Vidusskolēni Valsts prezidentu Andri Bērziņu "ēnos" divas dienas vēlāk nekā citi - 15.februārī, jo 13.februārī viņš atradīsies vizītē ārvalstīs. Par Valsts prezidenta "ēnām" ir apstiprināti seši jaunieši no dažādām Latvijas skolām.

Biznesa izglītības biedrība "JA-YE Latvija" "Ēnu dienu" organizē jau divpadsmito gadu. Pagājušajā gadā "Ēnu dienai" reģistrējās 423 uzņēmumi, piedāvājot kopumā 4899 ''ēnošanas'' vakances. Savukārt uz tām kopumā pieteicās 10 171 skolēns.


Написать комментарий