Pirmais cietums par valsts naudu

foto: 19rus.info
foto: 19rus.info

Pirmais jaunais cietums Latvijā tiks celts par valsts līdzekļiem, nepiesaistot privātu partneri, kā tas tika domāts sākumā.

Jau gadiem runāts, ka Latvijā akūti nepieciešami jauni cietumi, jo veco, kuru ēkas lielākoties ir būvētas XIX gadsimtā, iekšējais plānojums ir nepraktisks, kamerās atrodas pat līdz 70 ieslodzītajiem, arī infrastruktūra ir novecojusi, tāpēc nepieciešams papildu personāls, kas attiecīgi rada arī lielākas izmaksas. Šie ir tikai daži no iemesliem, kas nosaukti.

Tomēr visus šos gadus valsts nespēja atlicināt naudu jaunu cietumu būvniecībai, tāpēc vienīgais risinājums, ko redzēja speciālisti, ir privāto investoru piesaiste, kuriem valsts pēc tam daudzu gadu desmitu laikā ik gadu maksātu par to izmantošanu. Tomēr šobrīd Tieslietu ministrija (TM) ir izvēlējusies modeli, kas paredz cietumu būvēt par valsts naudu, nepiesaistot privātos partnerus.

Pēdējo reizi Latvijā jauns cietums uzbūvēts pirms vairāk nekā 30 gadiem Jēkabpilī. Jaunā Olaines cietuma būvniecība aptuveni izmaksās 55,49 miljonuis latu, liecina ministrijas aprēķini.


Написать комментарий