Daugavpils un Latgales skolēni atzinās mīlestībā vācu valodā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nav šaubu, labākā Valentīndienas dāvana ir atzīšanās mīlestībā. Šo romantisko svētku priekšvakarā Daugavpils universitātes Reģionālais Vācu valodas un Vācijas valstmācības tālākizglītības centrs (RFZ) aicināja Latgales skolēnus un studentus atzīties mīlestībā, piedaloties dzejas konkursā „Sei bereit zum Valentinstag!“ („Esi gatavs Valentīndienai!”).

Centra vadītāja vietniece Nataļja Demjaņenko pastāstīja, ka konkurss tika rīkots ar Gētes institūta Rīgā atbalstu un tajā tika iesniegti ap 30 darbi, 21 no tiem atbilda visām konkursa prasībām. Visi darbi tika publicēti RFZ mājas lapā, un bija pieejami visiem interesentiem, kuri varēja tos novērtēt. Rezultātā tika atlasīti 10 dzejoļi par mīlestību, kuri visvairāk iepatikās lasītājiem un kuru autori saņēma balvas.

Par romantiskāko dzejoļu autoriem tika atzīti Dagdas skolēni – viņi bija atsūtījuši 13 darbus, 3 no kuriem tika apbalvoti. Dzejas konkursā piedalījās arī skolēni un studenti no Daugavpils (4 cilvēki), Preiļiem, Ludzas, Riebiņiem.

Otrdien, 12.februārī, notika dzejas konkursa „Sei bereit zum Valentinstag!“ („Esi gatavs Valentīndienai!”) uzvarētāju apbalvošanas ceremonija. Diemžēl laikapstākļu un gripas epidēmijas dēļ visi uzvarētāji nevarēja piedalīties pasākumā.

Preiļu ģimnāzijas 11.klases skolēns Dairis Ābols pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pirmo reizi atzinās mīlestībā, turklāt vācu valodā. „Nolēmu, ka sākumā atzīšos mīlestībā sev pašam, un tas nav egoisms, manuprāt, ja tu pats sevi nenovērtē un nemīli, arī apkārtējie tevi nenovērtēs un nemīlēs. Galvenais ir ticēt saviem spēkiem”, - uzskata viens no konkursa uzvarētājiem.

Izņemot vācu valodu, kuru skolotājas Vijas Pizeles vadībā Dairis apgūst jau otro gadu, viņš pārvalda krievu, latviešu, angļu valodas, patstāvīgi apgūst franču valodu, skolā apgūst latīņu valodu. Gribētu apgūt arī kādu eksotisku valodu, piemēram, hindi vai arābu. Plāno iestāties kādā no Frankfurtes universitātēm Vācijā.

Vēl viens konkursa uzvarētājs – Saules skolas 10.klases skolēns Lūka Markovs – nevarēja ierasties uz pasākumu, viņa vietā balvu saņēma vācu valodas skolotāja Ņina Volonceviča. Pēc viņas vārdiem, Lūka esot ļoti apdāvināts jaunietis: labi pārvalda literāro vācu valodu, kā arī franču un itāļu valodu. Savā dzejā atzinies mīlestībā Dievam, mammai un draugiem.

Uzvarētāju dzeja atrodama arī kafejnīcā „Vēsma” Rīgas ielā un Bērnu veselības centrā.
 



Написать комментарий