Daugavpilieši pieprasa atkārtotu šķirošanas līnijas būvniecības ieceres prezentāciju, šoreiz – latviešu valodā 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atkritumu šķirošanas līnijas būvniecības publiskās apriešanas termiņš tika pagarināts.

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova paziņoja, ka šī lēmuma pieņemšanu ietekmēja pilsētnieku aktivitāte, kā arī dažu iedzīvotāju paziņojumi par to, ka viņi neesot apmierināti ar 24.janvārī notikušās šķirošanas līnijas būvniecības ieceres prezentācijas organizāciju.

S.Krjukova pozitīvi novērtēja faktu, ka tiks rīkota atkārtota prezentācija, jo tas ļaus informēt lielāku pilsētnieku skaitu. Pirmkārt, šoreiz pasākums notiks lielākajās telpās (Domes konferenču zālē, nevis Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā), otrkārt, ņemot vērā pilsētnieku lūgumus, prezentācijā tiks izmantota latviešu valoda.

Pašlaik departamentā iesniegts liels pilsētnieku anketu skaits, kurās viņi izsaka savu viedokli par šķirošanas līniju. To precīzs skaits nav zināms, jo anketas vēl nav ievadītas datu bāzē, runājot aptuveni, tie ir 4-5 tūkstoši anketu.

S.Krjukova paskaidroja, ka KM noteikumi paredz, ka informāciju Domes deputātiem, kuri pieņems lēmumu, var sagatavot triju mēnešu laikā no publiskās apriešanas sākuma. Departaments plāno izmantot maksimālo termiņu, lai ņemtu vērā katra apspriešanas dalībnieka viedokli, ievadītu informāciju sistēmā, kā arī apkopotu speciālistu slēdzienus, mutiski un elektroniski saņemto informāciju, plašsaziņas līdzekļos publicēto, sapulču laikā saņemtos ieteikumus utt.

Lai sagatavotu Domes deputātiem nepieciešamo ziņojumu par iecerēto būvniecību, departamentā tiks izveidota darba grupa, kurā darbosies arī Daugavpils pilsētas domes deputāts Pēteris Dzalbe, kurš pieteicās jautājuma apspriešanai. Deputātiem vajadzēs pieņemt lēmumu par būvniecības atļauju, minētajā ziņojumā tiks iekļauti aptaujas rezultāti, kā arī ekspertu novērtējumi un cita svarīga informācija.

Gadījumā, ja šķirošanas līnijas būvniecības iecere netiks atbalstīta, iespējams, līnija tiks uzcelta citas pašvaldības teritorijā, kur tiks radītas jaunas darba vietas, kuras varētu būt radītas Daugavpilī, atzīmēja S.Krjukova.   
 


Написать комментарий

Gepis. Pirmajā prezentācijā nevienam nepieleca kurā valstī viņš īsti dzīvo. Vai Krjukova to tur noslēpumā.

Bet kur valodu komisija skatās,ja publiskā apspriesana notiek svešvalodā.Pareizi!Krukova tak nav spējīga tādu pasākumu novadīt valsts valodā...da ietu vina tālāk zemi rakt un balandas9dekoratīvās) audzēt.

Написать комментарий