Pietiek.com: Ušakova un Lemberga auto bieži pārsnieguši atļauto ātrumu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) un Ventspils mēra Aivara Lemberga (LunV) izmantotās automašīnas fotoradaru funkcionēšanas laikā bieži fiksētas, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, liecina portāla "Pietiek.com" rīcībā esošā informācija.

Uz Ušakova kā lietotāja vārda Ceļu satiksmes drošības direkcijā reģistrētas divas automašīnas - 2008.izlaiduma gada "Nissan Qashqai" un 2010.izlaiduma gada "Toyota Land Cruiser". Tieši šo automašīnu gandrīz ik mēnesi "pieķēruši" fotoradari.

To atzinis arī pats Ušakovs. Ar preses pārstāvja starpniecību mērs skaidrojis, ka 2012.gadā privātajai automašīnai ar fotoradariem fiksēti desmit atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas gadījumi. Trijos no tiem sods bijis 30 lati, vienā - 20 lati, četros - desmit lati, bet divos - pieci lati.

Kā liecina portāla "Pietiek.com" rīcībā esošā informācija, visnopietnākais pārkāpums apdzīvotā vietā Ušakova transportlīdzeklim fiksēts 2012.gada 8.septembra vakarā Baltezerā, kur Rīgas mēra auto traucies ar ātrumu 80 kilometri stundā atļauto 50 vietā. Savukārt uz šosejas Babītes novadā, autoceļa Rīga-Ventspils 16.kilometrā, pagājušā gada 30.aprīļa pēcpusdienā Ušakova auto attīstījis ātrumu 115 kilometri stundā.

Tomēr Ušakova automašīnas uzstādīto ātruma rekordu pārsniedzis uz Ventspils brīvostas vārda reģistrētais 2011.izlaiduma gada limuzīns "Audi A8L", ar kuru mēdz pārvietoties Ventspils mērs Lembergs.

Šis limuzīns 2012.gada 20.maija vakarā Rīgā, K.Ulmaņa gatvē, nofotografēts, traucamies ar ātrumu 106 kilometri stundā, par ko pienākas 60 latu liels naudas sods. Savukārt ārpus pilsētas automobilis, ar kuru mēdz pārvietoties Lembergs, visātrākais bijis pērn 17.jūnijā Amatas novadā, autoceļa Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža 74.kilometrā, kur tas attīstījis ātrumu 125 kilometri stundā.

Kopumā "Pietiek.com" rīcībā nonākusi informācija par 12 gadījumiem, kad fotoradari fiksējuši minēto "Audi A8L", pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu. Portāls arī raksta, ka "atšķirība starp abiem "autodžigitiem" ir tikai tā, ka Ušakovs par pārkāpumiem ir bijis spiests maksāt pats no savas kabatas, bet Lembergs tikai pagājušā gada janvārī uzzināja, kam pieder viņu regulāri vizinošais auto".


Написать комментарий