Notiks pirmie pasākumi Zemgales vidusskolas un Novkas vispārizglītojošās vidusskolas kopīgā projekta ietvaros

foto: novobel.gov.by
foto: novobel.gov.by

Gorod.lv jau ziņojis, ka Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros tika apstiprināta projekta "Izglītības kapacitātes stiprināšana, izveidojot divpusēju sadarbības tīklu "Zemgale-Novka" realizācija. 

Par to, kas notiek projekta ietvaros, mums pastāstīja Zemgales vidusskolas direktors Aleksandrs Petkevičs.

Petkeviča kungs paziņoja, ka pagājušā gada novembrī Lietuvā tika precizēti dažādi ar projektu saistīti jautājumi. Šīs tikšanās nepieciešamību A.Petkevičs paskaidroja ar to, ka projekts tika izstrādāts pirms diviem gadiem un dažas nianses esot mainījušas.

Nesen, janvāra beigās, abu skolu delegācijas tikās Vitebskā, kas bija svarīgs notikums, jo Vitebska ļoti ilgi gatavojās ES mēroga projekta realizācijai.

Pirmais pasākums projekta ietvaros notiks martā un aprīlī, kad Zemgales vidusskola iegādāsies jaunu traktoru un dažu aprīkojumu, kas uzlabos skolas audzēkņu izglītības kvalitāti.

Kā arī tiek plānots, ka 8.aprīlī projekta ietvaros Zemgales vidusskolu apmeklēs delegācija, kuras sastāvā ieradīsies Novkas vispārizglītojošās vidusskolas pieci skolēni un pieci skolotāji. Piecu dienu laikā notiks zinātniskā konference, pieredzes apmaiņas pasākumi, jo Novkas vispārizglītojošajā vidusskolā attīstīta astronomija, bet Zemgales vidusskolā – profesionālās apmācības lauksaimniecības jomā. Vasarā – jūlijā – Latvijas delegācija dosies uz Baltkrieviju ar atbildes vizīti.

Petkeviča kungs norādīja, ka minētais projekts tiks realizēts divu gadu laikā, tāpēc tā ietvaros notiks vairākas tikšanās.


Написать комментарий