Aktrise Irina Kešiševa: Šoreiz nav mērķa pārsteigt skatītājus, vienkārši izstāstīsim dzīves īstenībai atbilstošu stāstu 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Drīz, 22.februārī, Daugavpils teātrī notiks kārtējā pirmizrāde – skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta režisora Ivara Lūša hipnotiskā komēdija „Melu detektors”, kuras pamatā ir jaunā krievu dramaturga Vasīlija Sigareva darbs ar tādu pašu nosaukumu.

Nesen notikušajā preses konferencē galveno lomu atveidotāji pastāstīja par savu darbu un personāžiem.

Aktrise Irina Kešiševa pastāstīja, ka jauns iestudējums esot par mīlestību un ir lieliska dāvana viņas dzimšanas dienā. „Vīriešus vairāk uztrauc materiālā rakstura problēmas, bet es vairāk domāju par mīlestību. Mums parasti jautā, ar ko plānojam pārsteigt skatītājus. Varbūt nav nepieciešams visu laiku viņus pārsteigt, šoreiz vēlamies vienkārši un interesanti izstāstīt dzīves īstenībai atbilstošu stāstu, jo mēs visi esam ziņkārīgi. Piemēram, mūs interesē, kas notiek kaimiņu ģimenē, laikam tāpēc tik populāri ir visādi realitātes šovi. Tāpēc mēs aicinām ciemos pie Bizovu ģimenes, kuri 20 laulības gados jau aizmirsuši, ka kādreiz nolēma apprecēties lielās mīlestības dēļ. Caur viņu attiecību prizmu piedāvājam visiem laulātājiem, kuri apmeklēs izrādi, atcerēties par savām jūtām”, - teica aktrise.

Neskatoties uz to, ka aktieri šo iestudējumu uzskata par pasaku ar labām beigām, izrāde ir domāta pieaugušajiem, kuriem ir noteiktā dzīves pieredze. Pēc režisora domām, labs izrādes nobeigums ir aicinājums, lai katra ģimene ieskatītos skaistajā nākotnē. Tāpēc tiek ieteikts apmeklēt izrādi ar savu otro pusīti.

Aktieris Mihails Samodahovs ir pārliecināts, ka katram personāžam ir savs skelets skapī. „Mums ir bail atklāt savu dvēseli, jo dažreiz tas aizver durvis mūsu priekšā. Līdz šim laikam nav vienota viedokļa par to, vai nepieciešams, lai otrā pusīte zinātu par tevi visu. Ja šīs jautājums radīsies arī skatītājiem, mūsu mērķis tiks sasniegts”, - uzskata viņš.

Izrādē „Melu detektors” latviešu valodā galvenās lomas atveido mūsu skatītāju mīlulis Jānis Jarāns un latviešu trupas aktieri Ritvars Gailums un Kristīne Veinšteina.

Pirmizrāde krievu valodā notiks 22.februārī plkst.18:30. Lomās: Viktors Jancevičs, Mihails Samodahovs, Irina Kešiševa.


Написать комментарий

Nu kartejais sviests ar rezisoru alkoholiki....varbut pietiks

vēl nav redzēts, jau nodirš...

Написать комментарий