Septiņas "ēnas" iepazinās ar portāla Gorod.lv darbu tā dzimšanas dienā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, trešdien, 13.februārī, valstī 13.reizi notika akcija „Ēnu diena”, kura sniedz skolēniem unikālu iespēju gūt priekšstatu par savu sapņa darbu, iepazīstoties ar tā specifiku un darba pienākumiem.

Arī portāla Gorod.lv biroju šodien apmeklēja 7 „ēnas”, lielākā daļa no viņām bija Daugavpils skolu skolēni. Krievu vidusskolas-liceja skolēni Jānis Šostaks un Anna Pahomova, Anželika Rakicka un Viktorija Fjodorova, kā arī Liene Virza no Dagdas izrādīja patieso interesi par žurnālista profesiju. Viņus interesēja ziņu publicēšanas process, žurnālista darba specifika, profesijas iegūšana.

Savukārt divas Centra vidusskolas 11.klasees skolnieces iepazinās ar reklāmas nodaļas darbu.

Šodien portālam Gorod.lv ir svētki – jau deviņus gadus tas nodrošina Daugavpils, kā arī Latgales un Latvijas iedzīvotājus ar pārbaudītu un objektīvu informāciju, darbojoties kā reģiona lielākais ziņu portāls.

Gan mūsu portālam, gan skolēniem tā bija pirmā šāda veida pieredze. Portāla Gorod.lv mediju direktore Jeļena Kuranova informēja jauniešus par žurnālista un portāla darba specifiku, pastāstot par atbildību lasītāju priekšā, par informācijas nepieciešamību, objektivitāti, kā arī par profesijas īpatnībām, grūtībām un „zemūdens akmeņiem”.

Dagdas vidusskolas skolniece Liene Virze pastāstīja, ka lēmums ēnot ziņu portāla žurnālistu nebija nejaušs. Pēc gada meitene pabeidz skolu un šobrīd ir izvēles priekšā, izlemjot, ar ko nodarboties nākotnē: studēt ekonomiku vai žurnālistiku. Pēc šodienas tikšanās viņa saprata, ka žurnālista darbs viņai šķiet daudz saistošāks. Liene dalījās nākotnes plānos: viņa vēlas studēt Lielbritānijā, pēc tam atgriezties Daugavpilī, lai kļūtu par DU studenti un iestātos programmā „Austrumeiropas kultūras un biznesa sakari”.

Visas mūsu „ēnas” bija apmierinātas ar šodienas pasākumu, pateicās par vērtīgu pieredzi, apsolot izmantot to praksē.



Написать комментарий