Krīzes atskaņas: britu algas atrodas stagnācijas stāvoklī

foto: modeunstils.lv
foto: modeunstils.lv

Pēdējo triju gadu laikā Lielbritānijas iedzīvotāju algas vidēji kritās par 3%, ziņo portāls korrespondent.net.

2012.gadā inflācijas laikā briti pelnīja tikpat cik desmit gadus atpakaļ, tas nozīmē, ka algu līmenis atrodas stagnācijas stāvoklī. Pēc ekspertu datiem, britu ienākumi pēdējo triju gadu laikā kritās par 3%. 2009.gadā vidēji par vienu darba stundu maksāja 12,25 mārciņas, 2010.gadā summa kritās līdz 11,92 mārciņām un 2011.gadā līdz 11,41 mārciņai.

Londonā algas samazinājās ne tik strauji kā citās Lielbritānijas pilsētās. Valsts sektorā nodarbinātās personas pēdējo 10 gadu laikā redzēja regulāru algas pieaugumu.

Ņemot vērā to, ka atgūties pēc krīzes ir ļoti smagi, tad var secināt, ka algas, kuras saņēma līdz krīzei, Lielbritānijas iedzīvotāji varēs saņemt tikai pēc 10 gadiem. Dzīves kvalitātes līmenis var atrasties stagnācijas stāvoklī vai vispār sākt kristies.

Eksperti arī atzīme to, ka Lielbritānijai smagi bija pārvarēt krīzi, jo varēja sabrukt banku sistēma un cenu līmenis uz nekustamo īpašumu. Šie komponenti pašlaik ir svarīgākie valsts ekonomikā.

Ir zināms, ka 2011.-2012.gadā Lielbritānija pārdzīvoja atkārtotu recesiju, un tagad Lielbritānija var pārdzīvot trešo recesiju pēdējo piecu gadu laikā.

Morgan Stanley analītiķi paziņoja par iespējamo Lielbritānijas izstāšanos no ES sastāva 2013.gadā.


Написать комментарий