Domes priekšsēdētāja kopā ar deputātiem apmeklēja atkritumu šķirošanas līniju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova turpina iknedēļas izbraukumus pa pilsētu. 15. februārī viņas mērķis bija atkritumu šķirošanas līnija Ruģeļos, kas izraisījis lielu ažiotāžu sabiedrībā. Šoreiz priekšsēdētāja pieaicināja arī deputātus, informē Daugavpils pašvaldības portāls.

Sakumā Žanna Kulakova aicināja deputātus un atbildīgos speciālistus savā kabinetā, lai speciālisti un pasūtītājs sniegtu detalizētu informāciju par jaunās atkritumu šķirošanas līnijas projektu.

Pēc tam visi devās uz ražotni, kur šķiro atkritumus. Žanna Kulakova uzsvēra, ka šis brauciens ir organizēts tieši tāpēc, lai deputāti varētu savām acīm visu redzēt, pārliecināties par projekta nepieciešamību.

Šobrīd ir daudz viedokļu, dažādas informācijas par  projektu, tāpēc pašvaldībai ir rūpīgi jāturpina izskaidrošanas darbs. Pie kam, tā nav pašvaldības nauda, kas tiks ieguldīta, tas ir ES finansējums un uzņēmēju finansējums. Žanna Kulakova skaidro, ka projekta īstenošana atbilst ES regulai, atkritumu šķirošanas līnijai ir jābūt pilsētā. Kulakovas kundze uzsvēra, ka Daugavpils ir viena no nedaudzajām pilsētām, kur vēl nav modernas atkritumu šķirošanas līnijas, kā to prasa Eiropas savienība. Vēl viens arguments, ko minēja Domes priekšsēdētāja- 27 jaunas darbavietas, kas ir ļoti būtiski. Jaunā līnija ļaus, ja ne samazināt, tad saglabāt tarifus esošajā līmenī.

Domes deputāte Ināra Ostrovska uzskata, ka šāda līnija ir vajadzīga. Iespējams, ka no iniciatoru puses nebija pietiekami aktīvi veikts darbs ar iedzīvotājiem, tāpēc nepietiek informācijas par šo projektu. Cilvēkiem ne tikai jāstāsta, bet arī jārāda ražotne , lai pārliecinātu. Varbūt der arī aizvest uz kādu no pašvaldībām, kur šāds projekts jau realizēts.

Domes deputāts Ivars Šķinčs nesaskata nekādu apdraudējumu iedzīvotājiem, nav nekādu draudu ekoloģijai un uzskata, ka lēmuma pieņemšanas veids, laikam, nebija izvelēts pareizi.


Написать комментарий