Kalkūnē vienā dienā nosvinēja divus svētkus

preses foto
preses foto

Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere Brigita Madelāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka 16.februārī Kalkūnes iedzīvotāji piedalījās jautrajos ziemas pavadīšanas svētkos.

Pēc Madelānes kundzes vārdiem, laiks bija ziemīgi patīkams, un uz svētkiem saradās gaviļnieki no tuvākām un tālākām Kalkūnes pagasta apkaimēm. Te varēja gan noklausīties jautru koncertu, gan pasildīties ar karstu tēju, speķainu putru un saldām pankūkām.
Ar dziesmām, dejām un rotaļām Kalkūnes pagasta iedzīvotājus iepriecināja Daugavpils vācu biedrības kolektīvs, vadītāja Olga Jesse, un Ukraiņu kultūras biedrības kolektīvs, vadītāja Nadežda Stahovska. Rotaļīgās dejas ievadīja bajānists Boriss Solovjovs. Dziedāja arī pašmāju kolektīvi.

Tajā pašā laikā jebkurš varēja izmēģināt savu spēku un spējas svarcelšanā, ripas mešanā, cīņā ar maisiem, ragaviņu vilkšanā un daudzās citās ziemas sporta izdarībās, ko bija organizējuši pagasta sportiskākie jaunieši Gļeba Zujeva vadībā.

Pasākumu vadīja “Valentīns”, kas bija ieradies, lai apskatītos, kas viņu visu šo nedēļu sauca un aicināja, kas mīļus vārdus runāja un bučas sūtīja. Valentīns arī visiem atgādināja, ka pēc viņa svinamās dienas dabā viss sāk vērsties uz pavasara pusi – dienas garākas un gaišākas, saulīte siltāka, sirdis priecīgākas.

Pasākuma noslēgumā draudzības spēks tika pārbaudīts kopīgā virves vilkšanā. Lielā vilkšana izvērtās visa laukuma garumā. “Cīņa” ar lozungu – kas tuvākajā laikā uzvarēs – ziema vai pavasaris – bija grandioza un jautra. Uzvarēja pavasaris, un, sadedzinot kopā ar Meteņmeiteni visas ziemas sakrātās negācijas un bēdas, sākās pavasara gaidīšanas laiks.


Написать комментарий