Jaunieši piedalās fotokonkursā „ZOOM IN”

foto: tirailatvijai.lv
foto: tirailatvijai.lv

Jauniešu fotokonkurss „Zoom in” (tulkojumā no angļu val. nozīmē – tuvināt, pietuvināt) Rēzeknes pašvaldībā tiek rīkots jau trešo gadu, informē Rēzeknes portāls. 

Šogad konkurss, tāpat kā citi jaunatnes neformālās izglītības pasākumi ir atradis sev radošu mājvietu Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestādē „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” Zeimuļs.

Konkursa ideja pieder Jauniešu domei, kas ar konkursa palīdzību aicina jauniešus paust savu redzējumu par dažādām tēmām. Pagājušogad Zoom in bija  par Rēzeknes pilsētu, kur jaunieši fotogrāfijās parādīja to, kas viņiem pilsētā patīk, gan to, kā pietrūkst. Ir liels prieks, ka daudzas mūsu jauniešu idejas ir īstenojušās modernajā Zeimuļa ēkā ar jaunām iespējām darboties neformālajā izglītībā, jaunu tehnoloģiju, multimediju, mūzikas, foto, brīvprātīgā darba un informācijas jomā, tāpat attīstīt savus talantus mākslā, dejā, sportā, amatniecībā, rokdarbos.

Bet šī gada fotokonkursa tēma, atbilstoši februāra mēneša raksturam, bija „Tāda ir mīlestība”. Mēs aicinājām jauniešus caur fotoobjektīvu atspoguļot mīlestības dažādās izpausmes – mīlestība uz pilsētu, dzimto vietu, uz tās iedzīvotājiem, draugiem, otro pusīti, ģimeni, ģimenes četrkājainajiem mīluļiem, dabu un tā tālāk.

Konkurss noritēja no 17. janvāra līdz 8. februārim, konkursā piedalījās 21 dalībnieks, iesūtot 1-3 fotogrāfijas. 60 fotogrāfiju izvērtējumu, atbilstoši nolikuma kritērijiem, veica žūrija. Tika vērtēta katras bildes atbilstība konkursa mērķim, oriģinalitāte, tehniskais izpildījums, bildes emocionālā ietekme un arī komentārs. Žūrijas sastāvā darbojās Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestādes „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” vadītāja Jevgenija Kušča, laikraksta „Rēzeknes vēstis” fotogrāfs Eduards Utāns, laikraksta „Panorama Rezekne” fotogrāfe Irina Antonova, fotokonkursa „Kukaiņi tuvplānā” laureāts Juris Laizāns, Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Olga Grišina, Jauniešu domes dalībniece Anna Laganovska.

Fotokonkursa izstādes atklāšana notika 14. februārī, Zeimuļa 2. stāvā, kur mājo Jaunatnes lietu nodaļa. Skanot muzikālam ievadam Artūra un Oskara izpildījumā, tika atklāta jauniešu foto darbu izstāde.

Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestādes „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” pateicības un saldo Valentīndienas pārsteigumu no jaunatnes iniciatīvu centra „Draugu centrs”, saņēma visi konkursa dalībnieki.

Bet diplomus un balvas saņēma konkursa laureāti:
Pirmā vieta tika piešķirta Lindai Voiciša par fotogrāfiju „Mīlestība pret dabu”. Otrās vietas ieguvēji ir Rēzeknes logopēdiskās internātpamatskolas 7.-9. klašu skolēni ar viņu audzinātāju Ilonu Sauli par fotogrāfiju „Sirds, kas nebaidās ziemas bargos aukstumus, saltos vējus un sniegotās kupenas”. Trešo vietu dalīja 2 autori – Irina Jakušonoka par fotogrāfiju „Pasauli virza iemīlējušos siržu ritmi” un Laura Viļuma par fotogrāfiju „Paparde jeb skats, ko varēja novērot starp pūkām, kad puisis uzlūdza uz deju savu meiteni pļavas vidū”.

Ar J.Laizāna specbalvu par oriģinalitāti tika apbalvota Jekaterina Antonova, kura saskatīja „mīlestību zaļajās pupiņās”. Savukārt Zeimuļa specbalvu ieguva Regita Zeiļa, kura savā fotogrāfijā mīlestību salīdzina ar jūru, „kura spēj negaidīti uzbangot, taču tikpat nesaprotami arī norimt”.

Jauniešu fotogrāfijas un komentāri klātienē ir apskatāmi Zeimuļa 2.stāvā, bet neklātienē drīzumā Rēzeknes mājas lapā pie informācijas jaunatnei -www.rezekne.lv/izglitiba.

Paldies visiem jauniešiem par aktīvu līdzdalību fotokonkursā, žūrijai par darbu, Artūram un Oskaram par jauko noskaņu izstādē, paldies Jauniešu domei par palīdzību pasākuma organizēšanā un īpašs paldies Alvim Berngardam, kurš veidoja izstādes noformējumu.

Tikai respektējot jauniešu viedokli un intereses, pilsētu var veidot jauniešiem draudzīgu. Jaunieši! Nāciet uz Zeimuli (var rakstīt arī uz: infojaunatnei@rezekne.lv) un īstenosim idejas kopā.


Написать комментарий