Daugavpils jaunie skolotāji tiek aicināti piedalīties akcijā „Iespējamā misija”

Pēdējos gados mūsu valstī tiek rīkota neparasta akcija „Iespējamā misija”, kurā var piedalīties jaunie skolotāji, kuri divus gadus strādā par pilna laika skolotājiem un pasniedz savai izglītībai atbilstošus mācību priekšmetus.

Akcijas mērķis ir skolotāja profesijas un kvalitatīvās izglītības prestiža paaugstināšana, kā arī jaunā speciālista karjeras izaugsmes veicināšana.

Daugavpils pilsētas un novada jaunie skolotāji var pieteikties dalībai akcijā līdz 2013.gada 3.martam. Akcijas ietvaros tiks izstrādāts mācību plāns, dalībnieki saņems profesionālo atbalstu un iespēju sadarboties ar kolēģiem no 26 valstīm, kuri arī iesaistīti akcijā „Iespējamā misija”, kā arī papildu darba algai saņems mācību stipendiju 150 latu apmērā.

Iepriekšējos gados akcijā piedalījās ap 300 cilvēkiem, kuri ieguva vērtīgu profesionālo pieredzi un papildu iemaņas. Piedalīties programmā var arī augstskolu pēdējo kursu studenti, absolventi, kuri ieguvuši bakalaura grādu vai otro profesionālo augstāko izglītību.

Atlasot potenciālos dalībniekus, tiks ņemta vērā motivācija, kā arī sasniegumi akadēmiskajā, sabiedriskajā un profesionālajā darbībā. Šobrīd teju 60 Latvijas skolās, valsts ģimnāzijās un arodskolās strādā ap 70 akcijas dalībnieku, 35 no kuriem ir programmas „Iespējamā misija” absolventi.

Minētās programmas ietvaros novadīt mācību stundas tiek aicināti politiķi, aktieri, baņķieri, žurnālisti, mūziķi un pat ministri. Tas tiek darīts, lai paaugstinātu pedagoga profesijas un labas izglītības prestižu. Arī bijušais valsts prezidents Valdis Zatlers bija viens no akcijas aktīvajiem dalībniekiem un vairākas reizes vadīja mācību stundas Rīgas skolās.

Plašāka informācija par akciju atrodama šeit.


Написать комментарий