Pērn VP Latgales reģionālā pārvalde sauksi pie administratīvās atbildības vairāk nekā 260 nepilngadīgos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes dati liecina, ka pērn par dažāda veida pārkāpumiem pie administratīvās atbildības tika saukti vairāk nekā 260 nepilngadīgie reģiona iedzīvotāji.

Latgales reģionālās pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne paziņoja, ka tika sastādīti 46 administratīvā pārkāpuma protokoli par nepilngadīgo smēķēšanu neatļautās vietās Daugavpilī un 104 – Latgalē.

14 protokoli tika sastādīti sakarā ar Daugavpils nepilngadīgo alkohola lietošanu un atrašanos alkohola reibuma stāvoklī sabiedriskajās vietās, 117 protokoli – sakarā ar augstākminētajiem pārkāpumiem, kuri tika reģistrēti Rēzeknē, Preiļos, Ludzā un Balvos, šīs teritorijas arī ietilpst Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes kompetencē.

Par sīko huligānismu tika sodīti 3 cilvēki Daugavpilī un 43 – reģionā.

Pēc Anastasijas Laizānes vārdiem, administratīvā pārkāpuma protokoli tika sastādīti tikai sakarā ar policistu redzeslokā nonākušajiem nepilngadīgajiem. Sakarā ar protokoliem nepilngadīgajiem var tikt piemēroti dažādi sodi: mutiskais brīdinājums vai naudas sods 10 latu apmērā.

Saskaņā ar Valsts policijas preses dienesta datiem, pērn Latvijā pie administratīvās atbildības tika saukti vairāk nekā 9 000 nepilngadīgie, no kuriem 2 600 tika sodīti par smēķēšanu sabiedriskajās vietās.


Написать комментарий