L.Smikova: Pēc šķirošanas līnijas apmeklējuma neesmu tik kategoriska

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 15.februārī, Daugavpils pilsētas domes deputāti apmeklēja atkritumu šķirošanas līniju, kura darbojas Ruģeļos jau 10 gadus.

Pirms šķirošanas līnijas apmeklējuma, tikšanās ar pilsētas Domes priekšsēdētāju deputātiem tika iesniegta detalizēta informācija par jaunās šķirošanas līnijas būvniecības ieceri, kura izraisījusi lielu ažiotāžu.

Deputātu vidū, kuri apmeklēja līniju, bija arī Ludmila Smikova, kura pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pirms tikšanās ar pilsētas Domes priekšsēdētāju un pilnas informācijas saņemšanas viņa bija kategoriski pret līnijas būvniecību. Šobrīd deputāte nav tik kategoriska, tomēr uzskata, ka ir jāņem vērā pilsētnieku viedoklis.

L.Smikova paskaidroja, ka pirms objekta apmeklējuma viņa redzēja tikai plānus, tāpēc nebija skaidrības par vairākiem jautājumiem, tostarp par attālumu, kas šķir jauno līniju un bērnudārzu un dzīvojamās mājas. Pēc līnijas apmeklējuma, kurā jau 10 gadus bez nepieciešamā aprīkojuma tiek šķiroti atkritumi, un iepazīšanās ar jaunās līnijas skicēm, viņa nonāca pie secinājuma, ka jaunā līnija būs modernizēta, šķirošana tiks veikta bez ķīmiskās apstrādes, atkritumi netiks mazgāti, tikai sadalīti un izvesti.

„Līnija tiks būvēta, ievērojot visus ES noteikumus, kuri pēc dažiem gadiem vienalga pieprasīs, lai tik lielā pilsētā kā Daugavpilī tiktu iekārtota šķirošanas līnija. Tagad jau ir noslēdzies konkurss, privātīpašnieks piedāvā konkrētu variantu, līnijas iekārtošanai plānots piesaistīt ES līdzekļus un privātkapitālu, bet pēc pāris gadiem tas viss tiks uzgrūsts uz pašvaldības pleciem”, - atzīmēja deputāte.

L.Smikova uzskata, ka šajā situācijā jāatrod kompromiss un jāizvēlas teritorija, kurā šķirošana nevienu netraucēs. Saprotams, vienkāršāk ir uzbūvēt jaunu angāru tur, kur jau notika atkritumu šķirošana un ir minimālā nepieciešamā infrastruktūra, tomēr jāņem vērā arī pilsētnieku viedoklis, uzskata deputāte. 

„Es saprotu, ka līnijas iekārtošana ir nepieciešama, bet ne jau piespiedu kārtā. Viens no risinājumiem būtu, lai šķirošanas līniju apmeklētu parastie iedzīvotāji. Jā, parastie iedzīvotāji, jo ir aktīvisti, kuri mudina cilvēkus iestāties pret, jo viņiem ir savi interesi. Parastiem cilvēkiem jāparāda arī citās pilsētās darbojošās šķirošanas līnijas. Iespējams, tas mainītu pilsētnieku domas”, - atzīmēja deputāte. 
 


Написать комментарий