Portāls: Lindermans par nepiedalīšanos RD vēlēšanās prasījis 200 000 latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

"Lindermana partijas - par dzimto valodu" valdes loceklis Vladimirs Lindermans esot vedis sarunas ar "Saskaņas centra" vadību un pieprasījis 200 000 latu par nepiedalīšanos Rīgas pašvaldības vēlēšanās, atsaucoties uz anonīmiem avotiem raksta portāls "puaro.lv".

Kad šī prasība netika apmierināta, tad tika nosaukts partijas mēra kandidāts - Ilarions Girss. Portāls izvirza versiju, ka lielo summu par atkāpšanos Lindermana partija esot motivējusi ar to, ka partijas aktīvisti Girss un Berdņikovs aktīvi komunicējot ar Drošības policiju (DP) un tā visādi iedrošinot Lindermana politisko veidojumu obligāti piedalīties vēlēšanās.

"Visticamāk, tieši ar šo saistīti arī pagājušajā nedēļā izskanējušie Ušakova apgalvojumi, ka Lindermana partija ir Vienotības polittehnologu un specdienestu "projekts"," raksta "puaro.lv", piebilstot, ka "pats labākais, kas varētu notikt visiem, kas nevēlas redzēt Ušakovu Rīgas mēra amatā, ir Lindermana partijas pārliecinošs starts Rīgas domes vēlēšanās, cīņa starp Ušakovu un Lindermanu, kas sašķeltu Saskaņas centra elektorātu, atņemot tam tik svarīgos 3-4 procentiņus ekstrēmāk noskaņoto vēlētāju".

Par aprakstīto versiju leicinot arī fakts, ka Lindermans sākumā paziņoja, ka nav drošs, ka startēs Rīgā, varbūt tikai atsevišķās pašvaldībās Latgalē, pēc tam jau pavēstīja, ka startēs Rīgā, bet bez sava mēra kandidāta, bet vēlāk paudis apņēmību tomēr sola startēt un ar savu mēra kandidātu.


Написать комментарий