Sporta pārvalde turpinās attīstīt sporta bāzi „Dzintariņš”, sakarā ar „Mežciemu” pagaidām plānu nav

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka šogad Sporta pārvalde turpinās attīstīt sporta bāzi „Dzintariņš”, bet treniņu bāze Mežciemā pagaidām paliks iekonservēta.

Pirms dažiem gadiem optimizācijas procesa rezultātā Sporta pārvaldes pārziņā nonāca 12 bāzes, „Dzintariņš” un „Mežciems” bija iekonservēti, pilsēta iedalīja līdzekļus to apsardzei, jo bez tās sporta bāzes tiktu izlaupītas. Pēc reorganizācijas izvērtējot bāžu potenciālu un iespēju rīkot tur vasaras nometnes, tika nolemts, ka vislabāk tam ir piemērota sporta bāze „Dzintariņš”, kuras ēkas ir daudz jaunākas, tuvumā atrodas ezers.

A.Isakovs atzīmēja, ka Sporta pārvaldes darbības rezultātā bāze tika attīstīta: jau dažus gadus komplekss darbojas ļoti aktīvi, vasarā tajā tiek rīkotas bērnu nometnes, pārējā laikā bāze tiek izmantota kā sportistu vajadzībām nepieciešamā viesnīca. Arī šogad sporta bāzē „Dzintariņš” tiks organizētas bērnu nometnes, tiek sastādīts to saraksts, viesnīca uzņem viesus no dažādām pilsētām un valstīm.

„Ik gadu cenšamies bāzi modernizēt. Esam ļoti pateicīgi pilsētas Domei, kura saprot, ka bāzes attīstība ir ieguldījums bērnu sportā. Nesen tika uzcelta nojume, pateicoties kurai treniņi var notikt neatkarībā no laikapstākļiem, tika ielikts daudzfunkcionālais mākslīgais segums, projekta ietvaros tika iegādāts sporta inventārs. Svarīgi, ka viesnīcas iemītniekiem ir pieejams internets un televīzija.  

No jūlija līdz septembrim sporta bāzē „Dzintariņš” parasti ir daudz iemītnieku. Piemēram, Sanktpēterburgas hokeja komandas SKA hokejisti ir mūsu pastāvīgi klienti, pēc viņu vārdiem, tā esot labākā treniņu vieta. Sporta bāzi izmanto arī daiļslidotāji, futbolisti utt. Daudziem apkārt esošās priedes, tīrais gaiss un ezera tuvums ir treniņu procesa neatņemamā sastāvdaļa”, - atzīmēja A.Isakovs.

Runājot par sporta bāzi „Mežciems”, Sporta pārvaldes vadītājs atzīmēja, ka pagaidām netiek plānots to izmantot: pašvaldība pirms kāda laika plānoja pārdot bāzi, tomēr interesenti nepieteicās. Bāzes telpas izmantojošā Zirgu kluba darbinieki palīdz pieskatīt ēkas, ir nodrošināta nakts apsardze, tāpēc īpašums tiks saglabāts un, iespējams, kādreiz bāzes izmantošanas plāni tiks pārskatīti. 
 


Написать комментарий