Marina Isupova: Eirodeputātes paziņojums par to, ka mūsu skolu beidzēji slikti apguvuši latviešu valodu, nav pamatots

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālas izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova uzskata par nepamatotu eirodeputātes Ineses Vaivares (Vienotība) paziņojumu par to, ka krievu skolu beidzēji slikti pārvalda valsts valodu.

Marina Isupova ir pārliecināta, ka mūsu skolu beidzēji labi pārvalda latviešu valodu, par ko liecina centralizēto eksāmenu rezultāti.
„Vairāki mācību priekšmeti, piemēram, fizika, ķīmija, matemātika pilsētas skolās tiek pasniegtas latviešu valodā, un mūsu skolu beidzēji labi studē dažādās valsts augstskolās, kur apmācība notiek valsts valodā.

Par to, ka mūsu bērni ir labi apguvuši latviešu valodu, liecina arī fakts, ka pirms 10 gadiem vecāki centās, lai viņu bērni tiktu bērnudārzā vai skolā, kur mācības notiek latviešu valodā, bet šobrīd šāda veida problēma nepastāv, jo bērni iegūst kvalitatīvas zināšanas jebkurā vispārizglītojošajā iestādē”, - uzskata Vispārējās un profesionālas izglītības pārvaldes vadītāja. 

Atgādināsim, ka pirmdien, 18.februārī, eirodeputāte Inese Vaivare izteica savu viedokli par valsts valodas politiku, norādot, ka šobrīd tā ir vērsta nevis uz latviešu valodas pozīciju nostiprināšanu, bet novājināšanu. Viņasprāt, neesot labi, ka valsts televīzijā tiek veidoti raidījumi krievu valodā, un 18.novembra parādes translācija tika nodrošināta ar tulkojumu krievu valodā.

Tāpat eirodeputāte ir pārliecināta, ka krievu bērniem nav motivācijas apgūt valsts valodu un lietot to, bet krievu skolu beidzējiem ir problēmas ar latviešu sarunvalodu.


Написать комментарий