Darba devēja: Arodskolu beidzēji nav sagatavoti darbam uzņēmumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Latvijas šūšanas uzņēmumos pēdējo triju gadu laikā trūkst kvalificēto darbinieku.

Lai iedziļinātos šajā problēmā, portāla Gorod.lv korespondents vērsās pēc komentāriem pie kādas pilsētas šūšanas uzņēmuma pārstāves, kura izteica vēlmi palikt anonīma.

Uz jautājumu, vai potenciālie darbinieki netiek apmācīti uzņēmuma darba gaitā, darba devēja paskaidroja, ka šāda veida apmācība neesot paredzēta, jo, lai to nodrošinātu, nepieciešams darbinieks, kas nodarbotos ar apmācību, kā arī laiks un papildu līdzekļi. Turklāt darba devējam nav nekādu garantiju, ka pēc apmācības beigšanas potenciālais darbinieks neizlems sākt darbu citā uzņēmumā, kur, viņaprāt, ir labāki darba apstākļi.

Tiesa, ja darbiniekiem ir pamatiemaņas, jauniņiem tiek nodrošināts neliels ievads šajā darbības jomā. Diemžēl bieži vien uzņēmumā uzsāk darbu arodskolu beidzēji, kuri nav sagatavoti darbam, atzīmēja darba devēja.

Runājot par to, kāpēc, pēc darba devējas domām, uzņēmumā trūkst kvalificētu darbinieku (šobrīd uzņēmumā ir ap 20 vakances), viņa atbildēja, ka tas ir saistīts ar nelielajām darba algām un smagu darbu, kas prasa cītīgumu un augstu atbildības sajūtu. Pēc darba devējas vārdiem, tieši šo iemeslu dēļ mācību centri nevar iekomplektēt pilnas mācību grupas.

 


Написать комментарий