LMT vadītājs: ieviešot eiro tarifu cenas tiks apaļotas gan uz leju, gan augšu

foto: rasasperles.lv
foto: rasasperles.lv

Līdz ar eiro ieviešanu telekomunikāciju pakalpojumu cenas Latvijā varētu tikt apaļotas gan uz leju, gan uz augšu, tāpēc vidēji ir grūti pateikt, vai būs kādi ieguvumi, vai zaudējumi, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Mobilais telefons (LMT) prezidents Juris Binde.

Viņš uzsvēra, ka pievienošanos eiro vairs nevajag atlikt, tomēr izvēlētais eiro ieviešanas laiks - 1.janvāris - mobilo sakaru operatoriem ir ļoti neizdevīgs, jo pusnakts Jaunajā gadā ir laiks, kad ir vislielākā balss zvanu un datu pārraižu plūsma, tāpēc operatoriem būs grūti.


"Jebkurā citā laikā tas būtu vienkāršāk," sacīja Binde. Viņš arī norāda, ka patlaban daudzos tarifu plānos Latvijā cenā ir iekļauts konkrēts un apaļš cipars, tāpēc pārejot uz eiro šis cipars vairs "tik skaisti neizskatīsies" un būs nepieciešamas korekcijas.

Patlaban nevarot viennozīmīgi pateikt par cenu izmaiņā un visdrīzāk būšot cenu apaļošana uz augšu un uz leju, norādīja Binde.

Igaunijā eiro ieviešana mobilo sakaru operatoru cenas gan būtiski neesot mainījusi. Binde arī neprognozē, ka līdz ar eiro, tirgū varētu ienākt jauni mobilo sakaru operatori.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš izsludinājis Eiro ieviešanas likumu, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Likumu Saeima pieņēma 31.janvārī, pēc dažu stundu debatēm atsaucoties premjera Valda Dombrovska ( V) aicinājumam balsot atbildīgi.

Jaunais likums izstrādāts, lai nodrošinātu efektīvu un caurredzamu vienotās Eiropas valūtas ieviešanu Latvijā, un tas nosaka eiro ieviešanas scenārija galveno nosacījumu - eiro vienlaicīgo ieviešanu skaidras, bezskaidras un elektroniskās naudas norēķinos no dienu, kad Latvijā tiek ieviests eiro. Iecerēts, ka Latvija pāries uz eiro 2014.gada 1.janvārī.


Темы: , , , , , , ,
Написать комментарий