I.Ostrovska: Cilvēkiem jāparāda atkritumu šķirošana Daugavpilī un modernizētas līnijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāte Ināra Ostrovska uzskata, ka Daugavpils iedzīvotājiem, kuri šaubās par atkritumu šķirošanas līnijas būvniecības nepieciešamību pilsētā, jāparāda gan līnija, kas pilsētā darbojas jau 10 gadus, gan citās Latvijas pilsētās esošās modernizētas šķirošanas līnijas.

I.Ostrovska paziņoja portālam Gorod.lv, ka augstākminētā doma viņai radās, kad 15.februārī šķirošanas līniju apmeklēja deputāti, un I.Ostrovska pārliecinājās, ka esošā šķirošanas līnija atrodas rūpniecības zonā un tās tuvumā nav dzīvojamo māju.

Deputāte pastāstīja, ka pirms šķirošanas līnijas apmeklējuma viņai nebija skaidra priekšstata par jaunās līnijas iekārtošanu, kuru tiek plānots uzcelt blakus esošajai, jo viņas rīcībā nebija precīzas informācijas par iecerēto.

„Tas, ko es redzēju, nebija katastrofāls. Jaunās šķirošanas līnijas būvniecība attiecas uz katru, un cilvēkiem ir tiesības izteikt savu neapmierinātību ar būvniecības ieceri. Šobrīd pilsētnieku rīcībā esošā informācija ir virspusēja, mums nav nekādu ciparu: ar cilvēkiem manipulē gan tie, kas ir par, gan tie, kas ir pret. Mums ir zināmi cilvēki, kuri vāc parakstus un organizē kampaņu pret līnijas būvniecību, tomēr mums jāzina fakti: ko maksās, ja līnija tiks uzcelta nevis Daugavpilī, bet, piemēram, Demenē. Svarīgi, lai neatkārtotos situācija ar apkuri, kad cilvēkiem teica, ka apkures maksa ir palielinājusies, jo pilsētnieki bija pret kādiem noteiktiem pasākumiem”, - atzīmēja deputāte.
 


Написать комментарий