V.Reskājs: Mērs būs atkarīgs no iedzīvotājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, LR Saeima skatīs likumprojektu par pilsētu mēru ievēlēšanu tiešās vēlēšanās, kuru izstrādāja Saskaņas centrs (SC).

Minētā likumprojekta izstrādē piedalījās arī deputāts Vladimirs Reskājs, pie kura portāls Gorod.lv vērsās pēc komentāriem.
Pēc Reskāja kunga vārdiem, SC esot izstrādājis 20 likumprojektus, tostarp grozījumus likumam „Par pašvaldībām” un likumprojektu par pilsētu mēru ievēlēšanu tiešās vēlēšanās.

V.Reskājs paskaidroja, ka likumprojekts par pilsētu mēru ievēlēšanu tiešās vēlēšanās paredz, ka mēra kandidātu izvirza pilsētas iedzīvotāji. Lai tiktu ievēlētam, kandidātam uz mēra amatu ir jāsaņem vairāk nekā 50% balsu. Ja pretendents saņem mazāk nekā 50% balsis, lielāku balsu skaitu saņēmušie divi pretendenti piedalās balsošanas otrajā kārtā, kuras rezultātā tiek noteikts pilsētas mērs.

Uz jautājumu, vai pateicoties likumprojektam mērs kļūs neatkarīgs no partijām, Reskāja kungs paziņoja, ka mērs būs atkarīgs no iedzīvotājiem, kuru priekšā viņš ir atbildīgs par savām darbībām. Turklāt likumprojekts paredz arī mēra atsaukšanu no amata, ja viņš zaudēs tautas uzticību. Jāatzīmē, ka Saeima šo jautājumu skatīs šo ceturtdien.

V.Reskājs atzīmēja, ka minētā likumprojekta nepieciešamība ir acīmredzama, jo tauta esot vīlusies un varas iestādes ir zaudējušas tās uzticību. Iespēja ievēlēt pilsētas mēru tiešās vēlēšanās varētu atjaunot šo uzticību un mainīt iedzīvotāju viedokli par vēlēšanām, pierādot, ka iedzīvotāji var ietekmēt notiekošo.


Написать комментарий