ASV nosita no Krievijas adoptēto bērnu

kadrs no video
kadrs no video

Krievijas Federācijas prezidenta pilnvarotais bērnu tiesību jautājumos Pāvels Astahovs pirmdien paziņoja, ka trīsgadīgo bērnu nosita Tehases štatā, ziņo portāls news.siteua.org.

„Tehasas štatā nosita trīsgadīgo bērnu no Krievijas” uzrakstīja Twitter Astahovs un papildināja, ka puika nomira, nesagaidot medicīnisko palīdzību, ko izsauca māte.

„Krievijas vēstniecībā palika par to zināms, neskatoties uz to, ka ASV valsts departaments par šo incidentu klusēja”.
Pēc ombudsmeņa datiem, patologanatoms fiksēja miesas bojājumus. „Pēc izmeklētāju versijas, trīsgadīgais Maksims bija piekauts. Māte ilgu laiku deva bērnam dzert psihotropos līdzekļus”, pastāstīja Astahovs.

Slepkavība notika janvāra beigās. „Krievijas vēstniecībā par to uzzināja, neskatoties uz ASV valsts departamenta vienaldzību pret notiekošo”, atzīmēja Astahovs.

Janvāra beigās Krievijas Izmeklēšanas komisija aizsūtīja prasību par sadarbību izmeklēšanas darbos. Krievijas Izmeklēšanas komisijas vadītājs Aleksandrs Bastrikins teica, ka uzsākta izmeklēšana lietā par seksuālo izmantošanu. Vecāki no ASV seksuāli izmantoja adoptēto sešgadīgo bērnu no Krievijas.

Bastrikins ASV ģenerālprokuroram piedāvāja apmeklēt Krieviju, lai apspriest lietas par vardarbību, ko pielieto ASV ģimenēs pret adoptētajiem bērniem no Krievijas.

Atgādinām, ka sakarā ar notiekošajiem incidentiem Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumu, kas paredz aizliegt bērnu adopciju no Krievijas uz ASV. Šo likumu arī sauc par „Dmitrija Jakovļeva likumu”, atcerei par divgadīgo puiku, kuru tētis iespieda mašīnā mirt no karstuma saulē. Šis likums izdots, atceroties visus bērnus, kurus nosita audžuvecāki no ASV.

Vienlaicīgi Putins parakstīja likumu, kurš paredz atvieglotās normas bērnu adoptācijai Krievijas teritorijā.

Vēlāk Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka aizliedzošais likums ASV ģimenēm adoptēt bērnus no Krievijas atspoguļo valsts attieksmi pret notiekošajiem incidentiem.

„Dmitrija Jakovļeva likums” atspoguļo Krievijas attieksmi pret ASV adopcijas sistēmu kopumā, Krievijā bija spiesti pieņemt šo likumu.
Ministrs paskaidroja, ka amerikāņu audžuvecāki ne vienmēr uzvedas likuma vārdā, ir ļoti daudz atteikumu pēc adoptācijas.

Ministrs atgādināja, ka ANO konvencija par bērnu tiesībām starptautisko bērnu adoptāciju izskata kā izslēguma variantu no prakses. Bērnu adoptāciju starpvalstu līmenī var pieļaut tikai tad, kad bērnam neizdodas atrast vecākus valstī, kurā viņš ir dzimis.


Написать комментарий