Izsludināts eseju konkurss par Festivāla parku

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

„Kādu jūs redzat Festivāla parka nākotni?” – tāda ir eseju konkursa tēma, par ko piedāvāts uzrakstīt pilsētas Skolēnu interešu centra pulciņu un studiju dalībniekiem vecumā no 10 līdz 14 gadiem (ieskaitot), informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Eseju konkurss izsludināts Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības projekta „Kultūras mantojuma saglabāšana un popularizēšana Rēzeknes un Braslavas reģionos”/HISTORY FOOTPRINT, LLB-1-102 ietvaros. Eseju konkursa mērķis – rosināt jaunākās paaudzes interesi par pārmaiņām, kas notiek dzimtajā pilsētā, par Rēzeknes attīstības stratēģijas izstrādi, tajā skaitā arī kultūras sfērā, kā arī iesaistīt viņus mūsu reģiona kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas un attīstības procesos.

Galvenā balva – dalība divu dienu radošajā aušanas darbnīcā uz vertikālajām stellēm (aušanas tehnoloģija uz dēlīšiem) Baltkrievijas pilsētā Braslavā šā gada 16.-17. martā. Lai piedalītos šajā radošajā darbnīcā, nav nepieciešamas aušanas prasmes, tomēr jābūt vēlmei apgūt jaunas prasmes. Radošajā darbnīcā Braslavā pavisam no Rēzeknes varēs piedalīties desmit bērni. Visi ceļa, uzturēšanās un ēšanas izdevumi tiks apmaksāti projekta ietvaros.

Esejas dalībai konkursā tiek pieņemtas no 4. līdz 21. februārim Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” (Krasta ielā 31) pie administratora. Tekstam jābūt datorsalikumā un tas nedrīkst pārsniegt 2000 zīmes (ar tukšumzīmēm). Darbus var iesniegt latviešu vai krievu valodā. Esejas tēma – „Kādu jūs redzat Festivāla parka nākotni?”. Konkursa organizētāji piedāvā padomāt par to, kādus pasākumus varētu rīkot parkā, ko gribētu redzēt parkā no infrastruktūras (piemēram, atrakcijas, saldējuma kiosku, slēpošanas kalniņu), kā var reklamēt koncertus, kas notiek parkā, utt. Esejai jābūt parakstītai ar vārdu un uzvārda pirmo burtu, norādot vecumu (Ilona R., 10 gadi). Pilnu informāciju par dalībnieku (vārds, uzvārds, adrese un kontakttālrunis, pulciņa vai studijas nosaukums) jānorāda atsevišķi, atsevišķā aploksnē. Uz aploksnes jāuzraksta vārds, uzvārda pirmais burts un vecums (tāpat kā parakstā). Priekšrocības šajā eseju konkursā būs Skolēnu interešu centra pulciņu un studiju dalībniekiem, tomēr piedalīties var arī citi bērni un jaunieši vecumā no 10 līdz 14 gadiem (ieskaitot).

Labākās esejas tiks publicētas arī informatīvā izdevuma „Rēzeknes Vēstnesis” marta numurā.

Konkursu organizatori – Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvalde un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs – atgādina, ka braucienam uz Baltkrieviju bērnam nepieciešama pase un notāra apstiprināta pilnvara izbraukšanai uz ārzemēm.

Eiropas Savienību veido 27 dalībvalstis, kas nolēmušas pakāpeniski apvienot savu kompetenci, resursus un likteņus. Piecdesmit gadus ilgā paplašināšanās perioda laikā tās ir kopīgiem spēkiem izveidojušas stabilitātes, demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības zonu, vienlaikus saglabājot kultūru daudzveidību, toleranci un personiskās brīvības. Eiropas Savienība labprāt dalās savos sasniegumos un vērtībās ar valstīm un cilvēkiem aiz ES robežām.


Написать комментарий