Pavasarī visi interesenti varēs izmantot Daugavpils skolu jaunus sporta laukumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nesen Daugavpils pilsētas vicemērs Vitālijs Azarevičs ziņoja, ka pilsētnieki var izmantot sporta laukumus, kuri ES projekta ietvaros notikušās skolu renovācijas gaitā tika iekārtoti skolu teritorijās.

Šī iespēja radās jau pagājušajā gadā, tiek plānots, ka arī šogad līdz ar labvēlīgo laikapstākļu iestāšanos visi interesenti varēs sportot mācību iestāžu teritorijās iekārtotajos sporta laukumos.

Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Projektu nodaļā portālam Gorod.lv paziņoja, ka šobrīd ekspluatācijā nodoti vairāki objekti – Valsts ģimnāzijas, 3., 9., 5., 10.vidusskolu ēkas, kā arī 17.vidusskolas ēkas, kas atrodas Valmieras ielā 5 un 17.vidusskolas otrā ēka Varšavas ielā 45. Nākamās ekspluatācijā tiks nodotas 12.vidusskolas un J.Raiņa 6.vidusskolas ēkas.

Ņemot vērā to, ka var izmantot tikai ekspluatācijā nodotus objektus, bet Valsts ģimnāzijā un 10.vidusskolā sporta laukumu nav, jo šeit tiek plānots iekārtot plašu sporta kompleksu, īpaši daudz variantu pilsētniekiem nav.

Piemēram, 9.vidusskolas direktors Arturs Fedotovs paziņoja, ka divas jauniešu grupas, kuras nodarbojas ar basketbolu, skolas sporta laukumu sāka izmantot jau pagājušajā gadā. Ņemot vērā, ka tas netiks aizliegts, visdrīzāk, interesenti izmantots sporta laukumu arī šogad.

A.Fedotovs atzīmēja, ka, lai sportotu skolas sporta laukumā, grupai jādeleģē kāda persona, kas atbildēs par īpašuma saglabāšanu un drošības tehnikas ievērošanu. Atbildīgai personai jāsazinās ar skolas administrāciju, kura noteiks laiku, kad varēs notikt grupas nodarbības un sarunātajā laikā dežurants atvērs un aizvērs sporta laukumu.

9.vidusskolas direktors paziņoja, ka pilsētai pagaidām nav negatīvas pieredzes sakarā ar to, ka pilsētnieki izmanto skolu īpašumu.

Skolu teritorijā esošos sporta laukumus varēs izmantot pēc labvēlīgo laikapstākļu iestāšanās un pēc tam, kad tie tiks sakārtoti pēc ziemas. Sporta laukumu izmantošana joprojām ir bez maksas.


Написать комментарий