Berlīnē notika skolotāju streiks

foto: ria.ru
foto: ria.ru

Vācijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība pieprasa paaugstināt algas par 6,5%, ziņo portāls www.strf.ru. Protestēja pasniedzēji un vairāk nekā 800 Berlīnes skolas.

Pēc arodbiedrības datiem, streikā piedalās ap 8 tūkstošiem skolotāju un 4,5 tūkstoši bērnu dārzu audzinātāju. Potsdamas pilsētā pārrunas par algas paaugstināšanu nebija rezultatīvas.

Konflikts noslēdzas tajā, ka no 2004.gada Berlīnē gandrīz nav valsts sektorā nodarbināto personu. Valsts nodarbināto un privātsektorā nodarbināto personu algas būtiski atšķiras. Ierēdņi vidēji saņem 33,3 tūkstošus eiro gadā, bet algoti darbinieki – 30,6 tūkstošus eiro. Pieņemt, ka skolotājs nostrādāja 40 gadus, tad starpība algā pieaugs līdz 100 tūkstošiem eiro, ziņo BMF.ru atsaucoties uz Vācijas ziņu portālu.

Pedagogi pieprasa arī pieņemt vienotus algas izmaksāšanas noteikumus pēc kolektīvās vienošanās 200 tūkstošiem izglītības sfērā strādājošajām personām.

Paredz, ka streiki notiks visās Vācijas federālajās zemēs. Pārrunas starp arodbiedrību un darba devējiem notiks 7.-8.martā.


Написать комментарий