Trūcīgo daugavpiliešu bezmaksas pusdienas izmaksās 15 tūkstošus latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar iepirkuma rezultātiem par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu Sociālo lietu pārvaldes klientiem, šo pakalpojumu gada laikā sniegs 3 firmas, līguma kopējā summa – 59 909 lati. Iepirkuma sastāvā iekļauta arī pērn deputātu kritizētā sociālās rehabilitācijas programma, kuras ietvaros krīzes situācijā nonākušie Daugavpils iedzīvotāji varēs bezmaksas saņemt karstas pusdienas.

 Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova portālam Gorod.lv paziņoja, ka minētā rehabilitācijas programma darbojusies jau pagājušajā gadā, kad ar ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju tika noslēgta vienošanās par papildu pakalpojumu. S.Gavrilova atzīmēja, ka programma, kuras ietvaros tiek piedāvātas karstas pusdienas, ir ļoti pieprasīta, it īpaši gripas epidēmijas laikā, jo tas palīdz cilvēka organismam cīnīties ar slimību.

Saskaņā ar deputātu apstiprināto programmas dokumentāciju, krīzes situācijā nonākušie Daugavpils iedzīvotāji: bezdarbnieki, cilvēki ar speciālām vajadzībām un maznodrošinātās personas šogad katru dienu var saņemt 400 gramus zupas vai putras un 100 gramus maizes. Konkursa rezultāti liecina, ka šīs programmas īstenošana pilsētas budžetam izmaksās 15 083 latus gadā.

Jāatzīmē, ka programmas ietvaros, izņemot karstas pusdienas, tiks nodrošināta iespēja iziet pirmo medicīnisko apskati pedikulozes konstatēšanai, saņemt rekomendācijas iziet profilaktisko apskati medicīnas iestādē un saņemt konsultācijas par nakts patversmes pakalpojumiem. Programma tiks īstenota nakts patversmē, kas atrodas Šaurā ielā 23, Daugavpilī.

Iepirkumā iekļauta arī ēdināšanas pakalpojuma sniegšana patversmes „Priedīte” klientiem un Dienas centra Arhitektu ielā 21 (39 669 lati gadā) un Nakts patversmes (5 157 lati gadā) klientiem. 


Написать комментарий