Kalkūnes pagasta iedzīvotājus gaida labas pārmaiņas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

14.februāra Daugavpils novada domes sēdē ar vienbalsīgu deputātu balsojumu tika apstiprināts 2013.gada pašvaldības budžets, finansējumu saņēma arī Kalkūnes pagasts.

Jāatzīmē, ka Kalkūnes pagasts ir viena no 19 Daugavpils novada teritoriālajām vienībām. Pagastā dzīvo vairāk nekā 2 000 iedzīvotāju. Iedzīvotāju skaita ziņā Kalkūnes pagasts ieņem otro vietu aiz Naujenes pagasta.

Kalkūnes pagasta pārvaldes apsaimniekošanas daļas vadītājs Anatolijs Mackevičs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka budžetā paredzēts ES projekta, kura ietvaros tiks uzlabota pagasta ceļu infrastruktūra, finansējums. Saskaņā ar Daugavpils novada domes Transporta tīklu inženieres Anitas Pabērzas sniegto informāciju, tika apstiprināti divi tehniskie projekti, kuri paredz Strādnieku ielas Randenē un Ķieģeļu ielas Kalkūnē seguma maiņu un asfalta ielikšanu triju kilometru garumā.

A.Mackevičs atzīmēja, ka šogad ceļu fonda finansējums tika palielināts par 10%, kas ir ļoti labi, jo, pateicoties šiem līdzekļiem, tiks turpināti ceļu infrastruktūras un vietējās nozīmes grunts ceļu sakārtošanas darbi.

Tāpat tiek turpināta ES projekta īstenošana, kura ietvaros Randenes ciems tiek nodrošināts ar ūdensapgādes sistēmu, tuvākajā nākotnē tiks pabeigti ūdens attīrīšanas stacijas iekārtošanas darbi Muitas ciemā.

Jāatzīmē, ka Kalkūnes pagastam tika iedalīti arī 6 500 lati sabiedriskās pirts būvniecībai. Mackeviča kungs atzīmēja, ka pirts sāks darboties jau šā gada martā un sabiedriskās pirts pakalpojumu cenas būšot zemākas, nekā Daugavpilī.

Jāpiebilst, ka Kalkūnes pagasta vadība panākusi, ka vasarā trijos pagasta ciemos – Randenē, Kalkūne un Muitā tiks uzstādīti bērnu rotaļu laukumi, kā arī sakārtoti esošie sporta laukumi.


Написать комментарий