Vislielākā homoseksuāļu koncentrācija ir ASV galvaspilsētā

foto: landsofplanet.com
foto: landsofplanet.com

Katrs desmitais ASV iedzīvotājs dzīvojošais Vašingtonā pieskaita sevi pie netradicionālās seksuālās orientācijas, ziņo portāls amic.ru. Par to liecina Gallup aptaujas rezultāti.

Aptaujas laikā respondenti atbildēja uz jautājumu: „Vai Jūs esat netradicionālās orientācijas pārstāvis?” Vašingtonā 10% no respondentiem atbildēja pozitīvi, tas ir vislielākais pozitīvi atbildējošo respondentu skaits no visām teritorijām, kur bija veikta aptauja.

Vismazāk homoseksuāļu dzīvo Havajās – tur uz jautājumu pozitīvi atbildēja tikai 5,1% aptaujāto respondentu. Viszemākais rādītājs ir Ziemeļdakotā – 1,7%. Pārējos ASV štatos rādītāji variējas no 4,9% ( Vermonta, Aregona) līdz 2,6% ( Tennesi, Misisipi, Montana). Vidēji ASV no aptaujātajiem respondentiem 3,5% ir homoseksuāļi.

Aptauja Gallup bija veikta laika periodā no 2012.gada 1.jūnija līdz 30.decembrim. Tas ir pirmais tādā veida pētījums ASV. Aptauja norāda uz noteiktu skaitu lesbiešu, geju, biseksuālu un transeksuālu īpatsvaru sabiedrībā, jo katrs respondents varēja identificēties noteiktajā kategorijā.


Написать комментарий