Jaunais "Škoda Octavia" universālis

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Škoda" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Octavia" modeļa universāli "Estate". Plašākai sabiedrībai automobilis tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Jaunais universālis ir par 90 mm garāks (kopumā 4659 mm) nekā priekštecis. Tā riteņu garenbāze ir par 110 mm garāka nekā jaunās paaudzes liftbekam. Tas ļāvis vietu aizmugurējo pasažieru kājām palielināt par 73 mm.

Jaunā "Škoda Octavia Estate" bagāžās nodalījuma tilpums ir 610 litru, kas ir par 20 l vairāk nekā liftbekam. Tomēr, nolaižot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, bagāžas nodalījuma tilpums palielināms līdz 1740 l. Tas ir par 160 l vairāk nekā liftbekam.

Universālim pieejami tādi paši dzinēji kā liftbekam – benzīna motori ar 1,2- līdz 1,8-litru tilpumu (86 līdz 180 ZS), kā arī 1,6- un divu litru dīzeļa agregāti (90 ZS (250 Nm) un 150 ZS (320 Nm)).

Nav izslēgts, ka "Škoda Octavia Estate" iegūs arī sportisko modifikāciju ar aptuveni 220 ZS jaudīgu divlitru turbomotoru. Šāda versija vismaz "Škoda Octavia" liftbekam gaidāma šovasar.

Vēl Ženēvas autoizstādē "Škoda" prezentēs "Octavia" pilnpiedziņas versiju ar "Haldex" viskosajūgu un divlitru dīzeļdzinēju.


Темы: , , ,
Написать комментарий