Izglītības un zinātnes ministrs devies pieredzes apmaiņas vizītē uz Franciju

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

No 20.līdz 22.februārim izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un Izglītības un zinātnes ministrijas speciālisti augstākās izglītības jomā uzturas pieredzes apmaiņas vizītē Francijā, informē Izglītības un zinātnes ministrijas portāls. 

Vizītes mērķis ir iepazīties ar veiktajām reformām Francijas augstākās izglītības sistēmā un reformu īstenošanas pieredzi, īpašu uzmanību veltot augstākās izglītības un pētniecības sasaistes jautājumiem.

Vizītes laikā Latvijas pārstāvji tiekas ar Francijas Augstākās izglītības un zinātnes ministrijas, Francijas Rektoru Padomes pārstāvjiem, kā arī apmeklē Parīzes Austrumu universitātes studiju un pētniecības centru. 

Vizītes laikā Latvijas delegācijai būs iespēja iepazīties arī ar Francijas pieredzi profesionālās izglītības un tālākizglītības jomā. Leonardo da Vinci Profesionālās Kokapstrādes skolā tiks prezentēts izglītības programmu,  tostarp tālākizglītības programmu piedāvājums, Latvijas pārstāvji apmeklēs skolas darbnīcas, tiksies ar audzēkņiem un pedagogiem. Savukārt Lotringas reģionālās padomes ģenerāldirektora vietnieks izglītības jautājumos iepazīstinās ar Lotringas reģiona projektu profesionālās un tālākizglītības jomā.

Vizītes laikā plānota tikšanās arī ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO)  pārstāvjiem.


Написать комментарий