LTV: Siltuma dārdzība saistīta arī ar neizdevīgiem līgumiem ar LG

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Dārgākais siltums ir vietās, kur kā kurināmais tiek izmantota dabasgāze. Centrālapkure pilsētās, kur siltums tiek nodrošināta ar biomasu, patlaban ir krietni lētāka, vēstī Latvijas Televīzija (LTV).

Mazākie siltuma tarifi saskaņā ar jaunākajiem datiem ir Balvos, Kuldīgā un Madonā. Visās šajās pilsētās kā kurināmais tiek izmantota koksne. Dārgākā apkure ir Cēsīs, Rēzeknē un Jūrmalā, kur kurināts tiek ar gāzi.

Kā ziņo LTV, atšķirības ir ļoti būtiskas, jo lētākais un dārgākais siltuma tarifs atšķiras par vairāk nekā 20 latiem par megavatstundu.

Uzņēmumā «Latvijas gāzes» (LG) skaidrojumā tas saistāms gan ar pilsētu lielumu, gan ar šobrīd salīdzinoši lielo valsts atbalstu atjaunojamajai enerģijai.

Tomēr ir vietas, kur skaidrojumu augstajiem tarifiem var meklēt arī citur. Piemēram, Rēzeknē, iespējams, tas skaidrojams arī ar īpašu līgumu, kas noslēgts, divtūkstošo gadu sākumā.

Vienošanās paredz noteikta gāzes daudzuma izmantošanu neatkarīgi no tā, cik liels siltuma patēriņš patiesībā ir vajadzīgs. Tas nozīmē – ja vajadzīgais apjoms netiek nokurināts, siltuma rēķins iedzīvotājiem īpaši var arī nemazināties.

Šāds noteikums Rēzeknē būs spēkā vēl līdz 2024.gadam.

 

 

 


Написать комментарий