Vintāžas stila super automobiļi uzspridzināja elites automašīnu tirgu

foto: bornrich.com
foto: bornrich.com

2013.gads  ir tikai sācies un daži  vēl nav paspējuši atgūties no svētkiem, bet  elites un reto automobiļu tirgū dzīve jau kūsā: automašīnas miljonu vērtībā tiek pārdotas ļoti ātrā laikā, ziņo portāls style.rbc.ru

Ja kas tāds notiek jau gada sākumā, kas sekos pēc tam?

Unikālu, zilās krāsas automobili Ferrari 250 GT LWB California Spider 1958.gada izlaiduma lika izsolē kompānija Gooding & Company. Pat ar vērtību 5,5-7 miljoni dolāru , tas ātri tika pārdots par 8,25 miljoniem dolāru. Tādā veidā šis Ferrari pašlaik tiek uzskatīts par visdārgāko vintāžas stila automobili, kas pārdots jaunajā gadā.

Vēl viens rets automobilis, 1960.gada Ferarri 250 GT SWB Berlinetta Competizione  ar alumīnija korpusu, kura izveidē piedalījās itāļu kompānija Carrozzeria Scalietti,  bija pārdots RM Auctions izsolē. Izsole notika 18.janvārī Arizonas štatā. To apraksta kā automobili, kurš vēl joprojām ir gatavs sacīkstēm, neskatoties uz savu vecumu.

Visdārgāko 2013.gada janvāra automobiļu trijnieku noslēdz 1955.gada Mercedes-Benz 300SL, kas pieder "Holivudas karalim” Klārkam Geiblam.  Ar Oskara balvu īpašnieka automašīnu mīlēja braukt  Vivjena Lī un Merilina Monro.

Kopumā tika izlaisti tikai 104 tūkstoši šādi Mercedes modeļi, bet Geibla automobili rezultātā bija remontējis Mercedes Benz mehāniķis sākot no 1950.gada līdz pat mūsdienām. Ir zināms, ka Geibls brauca ar šo Mercedes pēdējos piecus savas dzīves gadus.

Vintāžas stila automobili  ātri pārdeva šā gada janvārī pasaulē vislielākajā klasisko automobiļu izsolē Barret Jackson Amerikas pilsētā Skottsdeilā (Arizonas štats). Mercedes-Benz tika pārdots par 1,85 miljoniem dolāru.

Ir vērts pieminēt arī par vienu no neparastiem jaunā gada automobiļu darījumiem: jau minētā  Barrett Jackson  nama izsolē ātri tika pārdots Betmena automobilis.

Runa iet par automašīnu, kura parādījās nevis pilnmetrāžas filmā par supervaroni, bet gan seriālā, ko raidīja amerikāņu televīzija  1960.gados. Amerikāņu biznesmenis iegādājās automašīnu, kas izveidota  konept-kapa Ford Lincoln Futura bazē 1955.gada izlaidumā par 4,6 miljoniem dolāru (pēc citiem datiem  - par 4,2 miljoniem).

Unikāls sporta automobilis Lamborgini Miura SV 1972.gada izlaiduma tika pārdots Bonhams izsolē par 1,21 miljonu dolāru. Viens no 150 izlaistiem Miura SV tika pārdots ar sākotnējo salona apdari un kļuva par visdārgāko preci Bonhams izsolē Skottsdeilā.

Automašīnai Porsche 959 Prototype 1986.gada izlaiduma nav pat licences braukšanai par ceļiem, kas ir sabiedriskā lietošanā. Tādēļ cilvēks, kas nopircis to Barret Jackson  izsolē par 440 tūkstošiem dolāru, var to izmantot, diemžēl, tikai savas personīgās kolekcijas papildināšanai.

Vienīgais sava veida automobilis Shebly GT500 Cobra 2013 tika pārdots Barrett Jackson izsolē par 200 tūkstošiem dolāru. Ienākumi no pārdošanas tiks virzīti uz labdarību. Automašīna ieguva paplašinātu piekabi, masīvus 13-collu diskus  ar 345.sērijas riepām, kā arī 5,8 litru dzinēju V8 ar 850 zirgspēku jaudu.



Написать комментарий