Slavenais aktieris aicina daugavpiliešus uz koncertuzvedumu “Pasakas par ziediem”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 28.februārī, Daugavpilī, Latviešu kultūras centrā notiks neparasts koncerts „Pasakas par ziediem”, kas ir veltīts latviešu rakstnieces Annas Sakses slavenajai grāmatai.

Šī grāmata ir mūsu valsts literatūras „zelta fonda” pērle, kuru iemīlējušas vairākas lasītāju paaudzes, savukārt pasakas nav puķu dārza apraksts, bet aizkustinošie stāsti par dažādiem likteņiem, laiku un valstīm.

Daugavpiliešu uzmanībai tiks piedāvāts koncertuzvedums pēc Annas Sakses pasaku motīviem, kuram jaunu elpu piešķir Valta Pūces mūzika un iekrāso video projekcijas ar Pētera Apses ziedu fotogrāfijām. Laimīgi un traģiski likteņi, gan smieklīgi, gan liriski stāsti, brīžam nedaudz fantastiskas un vietumis nedaudz baisas epizodes izskan Jaunā Rīgas teātra aktiera Gundara Āboliņa meistarīgajā lasījumā no pasakām Sniegpulkstenīte, Tītenis, Magone, Sausziedis, Kamēlija, Zaķa kāposti un Lilija.

Kopš 2010.gada „Pasakas par ziediem” apceļojušas teju visu Latviju un joprojām pārsteidz klausītājus ar savu emocionalitāti un oriģinalitāti, savukārt fotogrāfijas un talantīgais izpildījums piešķir „Pasakām par ziediem” jaunu elpu,  popularizējot tās dažādu paaudžu pārstāvju vidū.

Koncertuzvedumā piedalās Dita Krenberga (flauta) un mūzikas autors Valts Pūce (klavieres).

Koncertuzvedums notiks 28.februārī plkst.18:00. Biļetes var iegādāties, sākot no pirmdienas, 25.februāra, cena Ls 2.


Написать комментарий