DU darbību uzsākusi Zinātnes skola, kura pierādīs, ka zinātne – tas ir interesanti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājušosestdien, 23.februārī, Daugavpils universitātē savu darbību uzsāka Zinātnes skola.

DU Zinātņu daļas pārstāvji paziņoja, ka dalībai skolā pieteicās vairāk nekā 200 profesionālo vidusskolu studentu un vispārizglītojošo skolu vidusskolēnu no visas Latvijas.

Zinātnes skola tika izveidota, lai pierādītu skolēniem, ka zinātne – tas ir interesanti, lai veicinātu jauniešu interesi par humanitārajām, sociālajām un dabaszinātnēm, kā arī sekmētu viņu interesi par aktuālajām tendencēm zinātnē. Tādēļ septiņu mēnešu laikā tiks rīkotas interesantas lekcijas, semināri un praktiskās nodarbības, kuras skolēni varēs apmeklēt bez maksas.

Skolas dalībnieki varēs uzzināt jaunu informāciju par mūsu dzīves ierastiem procesiem, iemācīsies strādāt ar modernu laboratorijas aprīkojumu, iedziļināsies viņus interesējošos jautājumos un, iespējams, izvēlēsies savu nākamo profesiju.

Tiek plānots, ka nodarbības DU Zinātnes skolā notiks vienu reizi mēnesī, un tās vadīs DU docētāji, dažādu jomu speciālisti. Tie skolas dalībnieki, kuri būs apmeklējuši vairāk nekā 50% nodarbību, saņems sertifikātu, par ko tiks piešķirti 5 punkti, stājoties jebkurā DU bakalaura studiju programmā.


Написать комментарий